Περιμένει χωρίς να αιθεροβατεί η Νίκη Βόλου

Σε ετοιμότητα για τις εξελίξεις από τις έρευνες σε 18 ΠΑΕ για παράνομο στοιχηματισμό

18 ΠΑΕ, οι 13 από τη Super League 2 αναφέρεται ότι αποτελούν αντικείμενα έρευνας για τις Αρχές, τόσο τις εγχώριες όσο και τις διεθνείς, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παράνομου στοιχηματισμού, με τις Διοργανώτριες να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι.

Μεταξύ αυτών και η Νίκη Βόλου, καθώς οι διοικούντες περιμένουν τις όποιες εξελίξεις, χωρίς ν’ αποκλείουν βαριές τιμωρίες αν υπάρξουν σαφείς αναφορές για ΠΑΕ σχετικά με εμπλοκή τους στην όλη υπόθεση, και αν θα τιμωρηθεί κάποια ομάδα ή ομάδες για το όλο θέμα. Εξαρτάται βέβαια και τι τιμωρίες μπορεί να προκύψουν…

«Αν υπάρξουν υποβιβασμοί από τη Super League, δεν θα καλυφθούν από άλλες ομάδες; Αν όχι, θα γίνει πρωτάθλημα με εννέα-δέκα ομάδες;» αναρωτιόταν προσφάτως στέλεχος ΠΑΕ της Super League 2, και αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο κινείται και η σκέψη των διοικούντων της Νίκης Βόλου. Αν υπάρξουν τόσα πολλά κενά, τότε δεν αποκλείεται βάσει του συγκεκριμένου σεναρίου πάντα, οι «κυανόλευκοι» να κληθούν να καλύψουν κάποιο από αυτά.

Από τη Super League 2 προβιβάστηκαν ήδη Κηφισιά και Πανσερραϊκός, AΕΛ και Καλλιθέα ήταν δεύτερες στους δύο ομίλους, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν Νίκη Βόλου και Απόλλων Σμύρνης, σε Α’ και Β’ όμιλο αντίστοιχα. Όμως μόνο η Νίκη από τον Α’ όμιλο και η Καλλιθέα από τον Β’ έχουν πάρει για τη νέα χρονιά άδεια για Super League 1 από το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ, οπότε έχουν το προβάδισμα σε περίπτωση που υπάρξουν κενά…

Σαφώς, για να επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σενάριο θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, και οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου δεν αιθεροβατούν. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να κάνουν ό,τι χρειαστεί, εφόσον «τρέξουν» οι διαδικασίες και οι έλεγχοι από πλευράς αρμοδίων.

Ακόμη και το μικρότερο κέρδος πάντως δείχνει να είναι σημαντικό. Αν κληθούν ομάδες να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν από την Πολιτεία στο πλαίσιο της φορολόγησης των κερδών του αθλητικού στοιχήματος, αυτά θα πρέπει ν’ αναδιανεμηθούν στις υπόλοιπες ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται πάντως ότι από τη Super League 2 μόλις 17 είχαν πάρει χρήματα προσφάτως, ενώ επτά είχαν ανοιχτούς φακέλους ακόμη με υποθέσεις που αφορούσαν και ύποπτους αγώνες.

Αναλόγως και οι μεταγραφές…

Όσον αφορά το μεταγραφικό πλάνο αυτό έχει σχεδιαστεί και η υλοποίησή του είχε ήδη αρχίσει. Αλλά αν προκύψουν νέα δεδομένα, δεν αποκλείεται ν’ αλλάξει.

Βέβαια, όπως προαναφέραμε τα στελέχη της Νίκης Βόλου δεν αιθεροβατούν και δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Αλλά αν (τονίζουν ιδιαίτερα αυτό το αν…) προκύψουν τελείως διαφορετικά δεδομένα και υπάρχει ξαφνικά αλλαγή κατηγορίας, τότε αναλόγως θα κινηθούν και στο μεταγραφικό πεδίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.