Σε παιχνίδι θρίλερ στο Πανθεσσαλικό ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΚ 2-3

Ο σκόρερ δύο γκολ Ντέλετιτς σε μονομαχία με τον Μάνταλο, που αποβλήθηκε νωρίς
Κρίθηκε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Αμραμπατ

Φοβερό παιχνίδι με γκολ και θέαμα ενώπιον περίπου 7.000 θεατών έγινε στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα σε ΝΠΣ Βόλος και ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν από το 24’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάνταλου, αλλά τελικά να επικρατούν με 2-3.

Η ΑΕΚ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 με τους Γιόνσον και Τσούμπερ στο 32’ και το 37’, ενώ ο Ντέλετιτς μετά το πρώτο του «χτύπημα» στο 8’ βρήκε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 72’. Τελικά, λυτρωτής για την «Ενωση» ήταν ο Αμπραμπατ με πέναλτι στο 93’.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο 7ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ψηλά στην αριστερή γωνία το πολύ δυνατό σουτ του Ρότα εντός περιοχής, αλλά στο επόμενο λεπτό στην πρώτη μεγάλη φάση του ΝΠΣ Βόλος η μπάλα πήγε στα δίχτυα.

Μετά από εγκληματικό λάθος του Μουκουντί, ο Ντέλετιτς βγήκε μόνος με τον Στάνκοβιτς και πλασάροντας σωστά έκανε το 1-0 στο 8’, με τον σκόρερ να κάνει χαρακτηριστική κίνηση ότι δεν θέλει να πανηγυρίσει.

Ο ΝΠΣ Βόλος, έχοντας δεχθεί το δώρο της Ενωσης και έχοντας μπει μπροστά στο σκορ, προσπάθησε στη συνέχεια να κλείσει τους διαδρόμους απέναντι σε έναν αντίπαλο, που συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε και τη δεύτερη μεγάλη της ευκαιρία πάλι με τον Ρότα στο 22’.

Στον δεξιό μπακ της ΑΕΚ η μπάλα στρώθηκε ιδανικά, για να σουτάρει φάτσα με την εστία, αλλά με εκπληκτική επέμβαση με το αριστερό πόδι ο Σιαμπάνης απεσόβησε την παραβίαση της εστίας του.

Στο 24’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού ο Μάνταλος κλότσησε με τις τάπες στο στομάχι τον Κόμπα σε διεκδίκηση και απόλυτα δικαιολογημένα δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον παίκτη της ΑΕΚ να λειτουργεί σαν ο τελευταίος ερασιτέχνης.

Αντί αυτή η εξέλιξη να λειτουργήσει ευεργετικά για τους γηπεδούχους, συνέβη το αντίθετο, με την ΑΕΚ να φτάνει στην ανατροπή με παίκτη λιγότερο.

Αρχικά η ομάδα του Αλμέιδα έκανε στο 32’ το 1-1 με τον Γιόνσον, που νίκησε τον Σιαμπάνη με κεφαλιά μετά από φάουλ του Ελίασον και πέντε λεπτά αργότερα με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ ήρθε το 1-2.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος ο ΝΠΣ Βόλος έδειξε να πατά καλύτερα και στο 55’ η δυνατή κεφαλιά του Κόμπα από την καρδιά της άμυνας μετά τη σέντρα του Αλχο πέρασε εκτός εστίας. Ίδια κατάληξη είχε και το αξιόλογο σουτ εκτός περιοχής του Πόνσε στο 59’, ενώ στην αγκαλιά του Σιαμπάνη πήγε στο 62’ το σουτ του Ελίασον.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΝΠΣ Βόλος ισοφάρισε πάλι με τον Ντέλετιτς. Ο Σέρβος κατέβασε με το στήθος μετά από κακή απομάκρυνση του Γιόνσον και με άπιαστο αριστερό γωνιακό σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-2.

Ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε στο 76’ το σουτ του Αλχο, ενώ στο 88’ στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και άουτ πήγε η κεφαλιά του Αραούχο.

Στο 91’ δόθηκε η ευκαιρία στην ΑΕΚ να πετύχει το νικητήριο γκολ, όταν σε κεφαλιά του Μουκουντί η μπάλα πήγε στο απλωμένο χέρι του Κρούζλιακ, με τον Μανούχο να δίνει πέναλτι. Αυτό πήρε την ευθύνη να το εκτελέσει στο 93’ ο Αμραμπατ, που ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Σιαμπάνης- Άλχο, Κίτσος (46’ Λούνα), Σιέλης, Ασλανίδης (46’ Κρούζλιακ) – Τσοκάνης, Τρουιγιέ (75’ Γκλάβτσιτς) – Κορνετέ (60’ Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς – Μωραΐτης (72’ Μραζ)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Χατζισαφί (77’ Πινέδα), Μουκουντί, Βίντα – Γαλανόπουλος (73’ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68’ Αραούχο), Ελίασον (77’ Αμραμπατ) – Μάνταλος – Πόνσε (68’ Ζίνι)

Δυναμική και πολυπληθής παρουσία από τους φίλους της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.