Σιουμουρέκη: «Από μηχανής θεός για εμάς η διοργάνωση W Rising Stars»

Δηλώσεις στο σάιτ της ΕΟΚ έκανε η αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου

Το Σάββατο (10/2) ανοίγει η αυλαία του πρώτου Final 4 του W Rising Stars. Στον αυριανό (10/2) δεύτερο χρονικά ημιτελικό o Ολυμπιακός Βόλου θα έρθει  αντιμέτωπος με τις Εσπερίδες Καλλιθέας, που βγήκαν πρώτες, όντας μάλιστα αήττητες, στην κανονική περίοδο.

Η διεθνής μπασκετμπολίστρια του Ολυμπιακού Βόλου, Βασιλική Σιουμουρέκη, και αρχηγός της ομάδας, έκανε δηλώσεις στο σάιτ της ΕΟΚ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και για τη συμμετοχή των ερυθρόλευκων στην τελική φάση.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε:

Για το πώς έχει ζήσει την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του W Rising Stars: «Επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου, ως ομάδα της επαρχίας, δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει πάντα στη διάρκεια μιας χρονιάς δυνατά και με μεγάλη ανταγωνιστικότητα παιχνίδια, το W Rising Stars ήρθε σαν «από μηχανής θεός» για εμάς. Έχει βοηθήσει στην εξέλιξη, όχι μόνο κάθε παίκτριας ξεχωριστά, αλλά και  στο σύνολο της ομάδας. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τετράδα των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας, σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Δείχνει την προσπάθεια που έχουμε κάνει και τη δυνατότητα που έχει μια ομάδα της επαρχίας να φτάσει στους ημιτελικούς του W Rising Stars».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου, για να προκριθεί στον τελικό: «Με τις Εσπερίδες έχουμε βρεθεί ξανά αντιμέτωπες και στο πρωτάθλημα των Κορασίδων τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος στο W Rising Stars. Τις γνωρίζουμε. Είναι μια ομάδα η οποία ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο χωρίς ήττα. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς. Θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή εμφάνιση. Πιστεύω ότι η ομαδικότητα είναι το στοιχείο που κρίνει αυτά τα παιχνίδια. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένας παίκτης αν η ομάδα δεν πάει μπροστά. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι ομαδικότητα. Να βρίσκεται η μία παίκτρια δίπλα στην άλλη και να την ενθαρρύνει».

Για το κατά πόσο πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσουν τις αθλήτριες αυτοί οι αγώνες: «Το W Rising Stars πρόσφερε εικόνες και παιχνίδια τα οποία δεν έχουμε στο πρωτάθλημά μας και είναι μια διοργάνωση που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επόμενες γενιές των αθλητών. Προσφέρει πολύ δυνατά παιχνίδια μεταξύ ομάδων που μπορεί μέσα στη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου να μη βρεθούν αντίπαλες και πιστεύω ότι οι αγώνες μελλοντικά θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των παικτριών φέρνοντας παράλληλα περισσότερα κορίτσια στο άθλημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.