Την Κυριακή βγαίνει πρωταθλητής στην Α’ ΕΠΣΘ

Τοξότης-Πύρασος και Αίας Σούρπης-Αγία Άννα τα παιχνίδια που κρίνουν την κορυφή

 Λίγες ώρες έμειναν ουσιαστικά για να μάθει το ποδοσφαιρικό κοινό της Μαγνησίας ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΘ και συγκεκριμένα τον 82ο στην ιστορία της Ένωσης. Όλα κρίνονται την τελευταία αγωνιστική, με τον πρωτοπόρο Πύρασο να φιλοξενείται στην έδρα του ιστορικού Τοξότη Βόλου, ενώ την ίδια ώρα η δεύτερη στην κατάταξη με έναν βαθμό λιγότερο (29 έναντι 30) Αγία Άννα θα δοκιμάζεται στο γήπεδο του πολύ καλού και φέτος Αίαντα Σούρπης.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Είναι λοιπόν Τοξότης Βόλου και Αίας Σούρπης οι τελικοί ρυθμιστές του πρωταθλήματος; Οι προπονητές τους, Θανάσης Χρυσοχού και Μιχάλης Ανδρωνάς αντίστοιχα δεν δέχονται τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, όπως σημειώνουν στο «Magnesiasports», ενώ από την άλλη, Γιάννης Σιαμέτης από τον Πύρασο και Κώστας Τσουρέλης από την Αγία Άννα αναφέρουν ότι στόχους για τις ομάδες τους είναι μόνο το θετικό αποτέλεσμα. Οπότε όλα θα κριθούν στο γήπεδο και σε δύο παιχνίδια.

30 οι βαθμοί έως τώρα για τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου…
…και 29 για την Αγία Άννα!

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, στην ισοβαθμία η Αγία Άννα έχει το πλεονέκτημα (αν χάσει ο Πύρασος και πάρει ισοπαλία η Αγία Άννα). Αν ο Πύρασος πάρει μόνο ισοπαλία απέναντι στον Τοξότη θα περιμένει να δει αν η Αγία Άννα θα έχει και αυτή βαθμολογικές απώλειες. Όπως και να έχει, και οι δύο ομάδες αναζητούν τη νίκη, με τους αντιπάλους τους όμως να μην τους χαρίζονται.

«Μπορούμε να κοιτάξουμε τους πάντες στα μάτια»

Ο Τοξότης θα παίξει για την ιστορία του είναι το σχόλιο του προπονητή του Τοξότη, Θανάση Χρυσοχού για το παιχνίδι με τον Πύρασο. «Ο Τοξότης έχει και βαριά φανέλα και πολύ μεγάλη ιστορία. Οπότε το παιχνίδι της Κυριακής θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα υπόλοιπα, χωρίς καμία διαφορά. Δεν πρόκειται να δώσουμε κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες που έχουμε δώσει φέτος στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν κρίνεται από εμάς μόνο το πρωτάθλημα. Πχ η Αγία Άννα βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Πύρασο, και γιατί έχασε βαθμούς από την ΑΕ 2002 και από τον Σαρακηνό. Είμαστε μία ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον οποιοδήποτε αντίπαλο σε κάθε περίπτωση» σχολιάζει σχετικά.

«Δεν θέλουμε να δώσουμε δικαιώματα»

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνουμε μία χρονιά που είχαμε θέματα με το γηπεδικό. Αναγκαστήκαμε και κάναμε προπονήσεις στο βοηθητικό του Αλμυρού και παίξαμε σε πέντε διαφορετικά γήπεδα. Κάναμε όμως μία πάρα πολύ καλή πορεία και θέλουμε να κλείσουμε με νίκη. Δεν θέλουμε φυσικά να δώσουμε δικαιώματα και αφορμή για σχόλια ότι κάνουμε χάρες» αναφέρει από την άλλη ο προπονητής του Αίαντα Σούρπης, Μιχάλης Ανδρωνάς και συμπληρώνει: «Εμείς θα παίξουμε για την ιστορία του Αίαντα και τη φανέλα της ομάδας. Έχουμε δώσει ευκαιρίες σε νεαρότερους παίκτες στα τελευταία παιχνίδια, αλλά σ’ αυτήν την αγωνιστική δεν θέλουμε όπως προανέφερα να δώσουμε δικαιώματα. Πιστεύω ότι οι παίκτες θα δώσουν το 100% και από εκεί και πέρα αν κλείσουμε τη χρονιά με νίκη ή ισοπαλία θα είναι ό,τι το καλύτερο».

«Νίκη στον τελευταίο τελικό»

Την πορεία πρωταθλητισμού θέλει να ολοκληρώσει στην Α’ ΕΠΣΘ ο Πύρασος ως πρωτοπόρος, και σ’ αυτό το μήκος κύματος κινείται και ο προπονητής του, Γιάννης Σιαμέτης.

«Στόχος μας είναι να πάρουμε τη νίκη και να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα του πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δεν έχουμε το πλεονέκτημα, οπότε πάμε στον τελευταίο «τελικό», έχοντας κάνει αυτό που πρέπει απέναντι στην Ακρόπολη στην προτελευταία αγωνιστική και να συνεχίσουμε την πορεία πρωταθλητισμού που έχουμε κάνει φέτος» σημειώνει ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Αγχιάλου.

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Για την Αγία Άννα στόχος είναι η νίκη και περιμένουν όλοι απώλειες του Πυράσου.

«Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει απέναντι στον Αίαντα Σούρπης. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος σε μία δύσκολη έδρα και θα παλέψουμε για το καλύτερο, περιμένοντας το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Τοξότη και Πύρασο Νέας Αγχιάλου. Ο Τοξότης είναι μία αξιόλογη ιστορική ομάδα με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και περιμένουμε ελπίζοντας έστω σε μία ισοπαλία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση» σημειώνει άλλωστε από πλευράς Αγίας Άννας ο Κώστας Τσουρέλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.