Αυτές μην τις φοβάσαι…

Νιώθω περήφανη που βλέπω γυναίκες, παρ΄ όλα τα προβλήματα, ακόμη και δύσκολες περιπτώσεις υγείας που αντιμετωπίζουν, να μη το βάζουν κάτω, να στηρίζονται στα πόδια τους και όχι μόνο αυτό, αλλά να δίνουν και κουράγιο στους γύρω τους. Έστω και αν πολλές φορές μέσα τους κλαίνε. Έστω και αν αρκετά τους βράδια, πέφτουν για ύπνο και γεμίζουν με δάκρυα το μαξιλάρι τους. Δάκρυα, που ωστόσο τις βοηθούν, τις λυτρώνουν και την επόμενη ημέρα συνεχίζουν δυναμικά.

Νιώθω περήφανη, αγαπημένη μου αναγνώστη, που γνωρίζω γυναίκες που ξέρουν να «πολεμούν» και να βγαίνουν νικήτριες. Που δεν ξέρουν τι πάει να πει ανασφάλεια, που απολαμβάνουν ακόμη και τη μοναξιά τους. Που δεν θα κάνουν σχέσεις επειδή έτσι πρέπει, αλλά θα επιλέξουν να πορευτούν μόνες και με αξιοπρέπεια, γιατί δεν μπορούν να χαρίζουν τον πολύτιμο εαυτό τους σε κάποιον που δεν το αξίζει. Που είναι δυναμικές και έχουν άποψη. Που για κανένα λόγο δε θα μπουν στη διαδικασία να προσποιηθούν, αντιθέτως παραμένουν σταθερές στην άποψή τους. Που δεν συμβιβάζονται, παρά μόνο όταν θα είναι σίγουρες για τον απέναντί τους ότι το αξίζει. Που δεν περιμένουν από τον άλλο τίποτα, αλλά παλεύουν να κερδίσουν μόνες τους ότι πιστεύουν ότι αξίζουν. Που δεν θεωρούν το χρήμα δύναμη, που τα υλικά στοιχεία δεν τους λένε απολύτως τίποτα. Που ο δυναμισμός τους κάνει «μπαμ» από μακριά, αλλά δεν διστάζουν να κλάψουν, όταν βρεθούν μόνες.

Γιατί και το να είσαι πάντα δυνατός δεν είναι εύκολο. Γιατί πολλές φορές το έχουν πληρώσει. Που μπορεί να λυγίσουν, να πέσουν στα πατώματα, αλλά ποτέ δεν θα χάσουν την αυτοεκτίμησή τους και θα συνεχίσουν να δίνονται στη ζωή και στους γύρω τους με ζήλο και αγάπη. Φτάνει να καταλάβουν ότι δεν προσποιούνται ούτε εκείνοι. Που θα τις κερδίζουν με το μυαλό τους. Που θα τους και τις θαυμάζουν. Που θα νιώθουν ότι θα μπορούν να πορεύονται μαζί. Τυχεροί όσοι άντρες έχουν τέτοιες γυναίκες. Τυχερές και όσες γυναίκες τις έχουν φίλες. Και να σου πω και κάτι; Μύθος είναι ότι θα πρέπει να φοβόμαστε όσες γυναίκες είναι δυναμικές, αφού όταν βρίσκονται σε περιβάλλον που νιώθουν οικεία, μεταμορφώνονται σε ένα κορίτσι. Κορίτσι, που θα βρίσκεται δίπλα σου σε χαρά, σε λύπη, σε δυσκολίες, αποτυχίες και επιτυχίες. Που θα παλέψει για σένα. Που δεν θα προσποιηθεί στιγμή. Που κάθε λεπτό θα σου δείχνει αυτό που πραγματικά είναι και αισθάνεται. Και πες μου τώρα εσύ, υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξέρεις ποιον πραγματικά έχεις δίπλα σου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.