Αυτό που θέλεις εσύ και μόνο

Σήμερα οι πανελλαδικές φθάνουν στο τέλος τους. Οι κόποι μιας ολόκληρης, και ίσως και λίγο παραπάνω για άλλους, χρονιάς, με ατελείωτο διάβασμα και άγχος, αισίως βάζουν τίτλους τέλους. Άλλοι ευχαριστημένοι από την απόδοση τους, άλλοι εξακολουθούν να είναι αγχωμένοι για το πώς τελικά τα πήγαν, οι γονείς στα «κάγκελα», οι μάλλον πιο αγχωμένοι ακόμη και από τον πιο αγχώδη μαθητή. Δεν έχουν άδικο, κοίτα όμως πως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, αγαπημένε μου αναγνώστη. Στις εξετάσεις ότι ήταν να καταφέρεις το κατάφερες. Δεν μπορείς ν’ αλλάξεις κάτι τώρα. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις, και που πάντα κατά την δική άποψη φαντάζει σωστό, είναι με καθαρό μυαλό να κάτσεις να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Τι αγαπάς. Έτσι, χωρίς άγχος τώρα, να μπορέσεις να δεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα να κάνεις. Πέρα από το αν τα έχεις πάει καλά στις εξετάσεις σου ή όχι.

Η ζωή ούτε ξεκινά, αλλά ούτε τελειώνει στις Πανελλήνιες. Γι αυτό και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Είτε επιτυχίας, είτε αποτυχίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου και περιμένουν να διαλέξεις εσύ ποιο θα είναι το μονοπάτι που θα πάρεις για να πορευτείς. Ξέρεις πόσες ευκαιρίες θα σου δοθούν; Το θέμα είναι ποια από αυτές θα αρπάξεις εσύ, ποια θα αποφασίσεις να κυνηγήσεις, πιστεύοντας ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο. Μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψεις για σπουδές στο εξωτερικό. Μπορεί εκεί να σου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψεις κιόλας. Να κάνεις αυτό που πάντα ήθελες και ονειρευόσουν.

Από τότε που ακόμη σαν παιδάκι όταν σε ρωτούσαν τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις, εκείνο απαντούσες. Είμαι σίγουρη ότι βαθιά μέσα σου γνωρίζεις από πολύ μικρός τι θέλεις να ακολουθήσεις επαγγελματικά. Γι αυτό σταμάτα να σε αγχώνουν οι γονείς σου, ο περίγυρος σου, ο κάθε άσχετος που σε προτρέπει να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι. Το ζητούμενο, ακόμη και των γονιών σου που πασχίζουν και αγωνιούν για το τι θα κάνεις στο μέλλον, είναι σίγουρα να είσαι ευτυχισμένος. Προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν όλοι δάσκαλοι, γιατροί ή δικηγόροι, ασχέτως αν είναι όνειρο κάθε γονιού. Πάνε οι εποχές που αυτά τα επαγγέλματα ήταν προσοδοφόρα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν άπαντες είναι πως στη ζωή αυτή ήρθες για να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου. Αυτό που θα σκεφτείς και θα επιθυμήσεις εσύ. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στον κόσμο από το να ξέρεις ότι βαδίζεις πάντα μέσα από τη δική σου επιλογή. Γι αυτό, αν θέλεις μια συμβουλή, επέλεξε αυτό που θέλει η καρδιά σου και ακολούθησε το. Είτε πρόκειται για το αυριανό σου επάγγελμα, είτε για την προσωπική σου ζωή. Και εσείς γονείς μην πιέζεται τα παιδιά σας. Μην τους βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό. Εκείνα ξέρουν καλύτερα και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.