Μακριά το μαύρο σκότος από εμάς…

Πως γίνεται, στη χώρα της δημοκρατίας να καταφέρνει να επιβιώνει και ο ολοκληρωτισμός; Απάντηση δεν έχω να σου δώσω. Σε πολλούς φαντάζει παράξενο πως ένας στους δεκαπέντε Έλληνες στηρίζει, ακολουθεί και ψηφίζει το κόμμα της «Χρυσής Αυγής». Η αλήθεια είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως στην Ελλάδα πάντοτε υπήρχαν φασίστες. Πάντοτε υπήρχαν οι χουντικοί, οι αυταρχικοί, οι ακροδεξιοί, οι συντηρητικοί… Η φωνή τους όμως χανόταν στον ορυμαγδό που προκαλούσαν οι θιασώτες της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού. Και ενώ τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν είναι κάτι καινούριο για την ελληνική πραγματικότητα, η νίκη της στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση ήταν διαφορετική.

Ίσως, γιατί τις προηγούμενες φορές υπήρχε η δικαιολογία ότι ο λαός ήθελε με την ψήφο του να διαμαρτυρηθεί, να πάρει εκδίκηση… Ο λαός δεν ήξερε, δεν φανταζόταν τι είναι ικανή να κάνει… Τώρα όμως ο λαός ξέρει. Ακόμη και ο πιο ανενημέρωτος Έλληνας έχει λάβει γνώση για τα συσσίτια μίσους, για το λερωμένο ποινικό μητρώο των στελεχών της, για τις εκδηλώσεις βίας απέναντι στους μετανάστες, για το χαστούκι στην Κανέλλη, για το μπουγέλο στη Δούρου, για τη δολοφονία του Φύσα… Και ενώ μετά από κάθε βίαιη ή και εγκληματική ενέργεια της Χρυσής Αυγής περιμένουμε την εξαφάνισή της από το πολιτικό προσκήνιο, κάθε φορά τα ποσοστά της αυξάνονται με έναν μαγικό τρόπο.

Τρομάζω στην ιδέα ότι περισσότεροι από έξι στους εκατό Έλληνες επικροτούν τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Τρομάζω στην ιδέα ότι είναι τόσοι πολλοί οι ηθικά ανάλγητοι, οι εκμαυλισμένοι συμπολίτες μας. Τρομάζω στην ιδέα ότι πλέον ο Έλληνας έχει συμφιλιωθεί με το πρόσωπο του τέρατος, τείνοντας να εξομοιωθεί με αυτό. Γιατί πλέον δεν τρομάζει με την φρικιαστική αυτή εικόνα. Έχει ξεχάσει το ιστορικό του παρελθόν, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα του παρόντος, παρασυρόμενο από μια θύελλα μίσους και εχθρότητας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η χώρα μας δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά η κρίση αξιών η οποία αποκρυσταλλώνεται μέσα από την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Οι προοπτικές της ευημερίας υπάρχουν, από τη στιγμή που στη χώρα μας είναι εφικτή η δραστηριοποίηση σε ποικίλους παραγωγικούς τομείς. Ο ήλιος, η θάλασσα, το κλίμα, ο πολιτισμός, τα ακαταμάχητης ομορφιάς τοπία μπορούν να βοηθήσουν τον Έλληνα να εξέλθει από το αδιέξοδο και να ορθοποδήσει. Ωστόσο, απαραίτητο είναι να αναπτύξει τα κατάλληλα αντισώματα ώστε να μπορέσει να αμυνθεί απέναντι στον ιό, που απειλεί την ύπαρξή του και την καταξίωσή του ως ανθρώπινου όντος. Γιατί δεν θα πρέπει να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να φέρει στη χώρα μας το μαύρο σκότος…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.