Όλα είναι θέμα επικοινωνίας

Δε λέω, αγαπημένε μου αναγνώστη. Καλοί οι έρωτες, οι αγάπες και τα λουλούδια. Καλές οι όμορφες αναμνήσεις, ακόμη και τα δύσκολα καμιά φορά έχουν την χάρη τους. Τα πάντα είναι όμορφα όταν έχεις καταφέρει να βρεις εκείνον τον άνθρωπο με τον οποίο η σκέψη σου θα «ταξιδεύει» και θα συμβαδίζει. Όλα μέσα στο μυαλό είναι, έτσι δεν λένε; Ανταλλάσεις απόψεις, εικόνες, βιώματα. Κι όλα αυτά για να μπορέσεις να φτιάξεις κάτι στέρεο, πάνω στο οποίο θα πατάς, χωρίς να φοβάσαι. Και για να φτιαχτεί αυτό, δεν φτάνει μόνο το περιτύλιγμα. Η επιφάνεια, που λέμε.

Γιατί όταν φύγουν τα πολύχρωμα, γυαλιστερά χαρτιά περιτυλίγματος και οι κορδέλες, τότε θα έρθεις αντιμέτωπος με αυτό που αγόρασες. Και τότε, και μόνο τότε, θα καταλάβεις αν τελικά άξιζε και πόσο χρήσιμο θα είναι στη ζωή σου. Κακά τα ψέματα. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, τίποτε δεν μπορεί να πάει καλά. Είναι το αλάτι και το πιπέρι. Είναι αυτό το κάτι που σε κολλάει με τον άλλον. Πολλές φορές έχω ακούσει ζευγάρια να λένε ότι επικοινωνούν εγκεφαλικά. Είναι σπουδαίο να συμβαίνει αυτό σε δυο ξεχωριστές οντότητες.

Ξέρεις τι είναι να μην χρειάζεται να πεις και πολλά, παρά μόνο να κοιταχτείς με τον άλλον και να επικοινωνήσουν τα μυαλά σας; Μεγάλη υπόθεση. Τώρα θα μου πεις γιατί στα λέω όλα αυτά. Γιατί, τελευταία, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια ακούω να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σχέση τους. Κάτι στραβώνει. Και δεν τίθεται θέμα αγάπης. Εγώ θα το εστιάσω στο εξής. Όταν αποφασίζεις να μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον άλλο, πρέπει να το κάνεις συνειδητοποιημένα. Να το επιλέγεις. Και να επιλέγεις να το κάνεις κάθε μέρα, δίνοντας αξία στη σχέση σου, κάθε λεπτό. Να το δείχνεις με τον τρόπο σου, τις κινήσεις σου, τα λόγια σου. Να επικοινωνείς, να ανοίγεσαι, χωρίς να πιέζεσαι, σαν να συμβαίνει το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Κανείς δεν είναι τέλειος. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Το θέμα είναι κατά πόσο ο καθένας μπορεί να κρατάει ζεστό το ενδιαφέρον. Εκεί που ο ένας πέφτει, ο άλλος να του δίνει δύναμη να σηκωθεί. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα, να βρίσκεται ο τρόπος να λυθεί. Να εξελίσσεται το πράγμα.

Να σε πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Να μη μένεις στάσιμος και βαλτώσεις. Να μπορείς να αναγνωρίζεις την καλή πλευρά του εαυτού σου μέσα από τη ματιά του άλλου. Να κατανοείς, ακόμη κι αν διαφωνείς. Να είσαι υπομονετικός και να προσπαθείς να μετατρέπεις τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα. Να γελάς με τον άλλον. Να μη βαριέσαι. Να συζητάς. Έτσι κρατιέται μια σχέση ζωντανή. Κι ας φοβάσαι καμιά φορά. Και ας αγχώνεσαι. Και ας απορείς. Και ας ανησυχείς. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Οι σχέσεις διαμορφώνονται, χτίζονται, παλεύεις γι αυτές. Στο χέρι σου είναι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.