49 μέρες έμειναν…

Περνώ από το κέντρο της πόλης. Οδός Ερμού. Βιάζομαι και κοιτάζω φευγαλέα τις βιτρίνες. Το μάτι μου σταματά σε ένα κατάστημα με είδη διακόσμησης. Βλέπω Χριστουγεννιάτικα στολίδια, μικρούς Αι Βασίληδες, τάρανδους και άλλα τέτοια όμορφα. Ασυναίσθητα, κοιτάζω στο ημερολόγιο του κινητού μου.

Ναι, καλά θυμάμαι. Είναι 5 Νοεμβρίου και δεν έχει βγει ακόμη και η διαφήμιση γνωστού πολυκαταστήματος για να μου υπενθυμίσει πόσες ημέρες έχουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Όσο και αν βιαζόμουν, όσο κρύο και αν έκανε, κοντοστάθηκα και έμεινα να χαζεύω τη βιτρίνα. Κόκκινα αντικείμενα, γεμάτα χρυσόσκονη, γκι, μπάλες γεμάτες χρώματα και διαφορετικά σχέδια, κουκλάκια που θα τα χαίρονταν ακόμη και ένα «μεγάλο» παιδί, όλα τόσο τέλεια τοποθετημένα, που με έκαναν να θέλω να μπω μέσα το μαγαζί και να αποτελέσω μέρος της βιτρίνας.

Λίγο πιο κάτω, ένα άλλο μαγαζί έφτιαχνε και αυτό τη βιτρίνα του. Και αυτή σε Χριστουγεννιάτικο ρυθμό. Τι όμορφο που είναι, σκέφτομαι αγαπημένε μου αναγνώστη, να μπαίνεις σε γιορτινό κλίμα, έστω και αν η αλήθεια είναι ότι μας χωρίζουν αρκετές ημέρες για τις γιορτές.

Αρχίζουμε να γινόμαστε και εμείς Ευρώπη, στη Νέα Υόρκη αρχές Νοεμβρίου έχει ήδη στολιστεί όλη η πόλη με γιορτινά λαμπιόνια, έλεγε μια κυρία που χάζευε και αυτή τη βιτρίνα με μια φίλη της. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν από κάποια χρόνια αργούσαμε να μπούμε στο…κλίμα. Σε ένα κλίμα όμως, που όσο πιο νωρίς μας «βρίσκει» τόσο καλύτερα είναι για όλους. Γιατί ακόμη και νεύρα να έχεις, η δουλειά να μην πηγαίνει καλά, να χρωστάς και να σκέφτεσαι πως θα ξεπληρώσεις την αυριανή δόση του δανείου, αν δεις ένα φωτισμένο δέντρο, αν δεις μια βιτρίνα που έχει βάλει τα καλά της, αν ακούσεις ένα τραγουδάκι, κατά ένα μαγικό τρόπο, θα αλλάξει η διάθεση του, θα δεις τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα, θα ξαναβρείς και πάλι εκείνο τον ξεχασμένο, παιδικό σου εαυτό και θα μπεις στη διαδικασία να αφήσεις για λίγο πίσω τα όποια σου άγχη, και να χαρείς την γιορτινή αυτή περίοδο. Μέρα με τη μέρα τώρα, όλο και περισσότερα καταστήματα θα μπουν στη διαδικασία να φορέσουν τα καλά τους.

Σιγά – σιγά θα αρχίσουν να ανάβουν και τα λαμπιόνια κατά μήκος των κεντρικών οδών της πόλης. Και εμείς τι; Θα καθόμαστε μουρτζούφληδες και μίζεροι; Δε νομίζω.

Γι αυτό κάνε μια βόλτα στην κεντρική αγορά, μπες σε μια καφετέρια και πιες μια ζεστή σοκολάτα και γιατί όχι; Άρχισε από τώρα να κάνεις τα σχέδια σου για το πώς θα περάσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.