Αγαπάμε τις Κυριακές

Πότε έφτασε πάλι Τετάρτη, ούτε που το κατάλαβα. Νομίζω ότι ήταν χθες Κυριακή, η μέρα που όλοι ξεκουραζόμαστε. Ξέρω. Οι περισσότεροι, αγαπημένε μου αναγνώστη, θεωρούν την Κυριακή ως μια ημέρα πριν ακριβώς από το ξεκίνημα μιας ακόμη εβδομάδας. Η αλήθεια είναι αυτή. Είναι αρκετό το γεγονός όμως ότι ξεκινά μια ακόμη δύσκολη Δευτέρα, να μας χαλάσει μια χαλαρή Κυριακή, γεμάτη από ύπνο, βόλτες, μακριά από κάθε έγνοια της καθημερινότητας; Δεν μπορεί, τη μοναδική μέρα που μας χαρίζεται για να χαλαρώνουμε και να περνάμε καλά, να την αφιερώνουμε με το να μιζεριάζουμε και να σκεφτόμαστε ότι την επόμενη ημέρα ξεκινάνε και πάλι τα βάσανα.

Δεν μπορεί την μια Κυριακή την εβδομάδα που μας δίνεται να μην την εκμεταλλευόμαστε για να γεμίσουμε την μπαταρίες μας, να μην διώξουμε τις όποιες σκοτούρες μας, να μην πάρουμε δύναμη για την εβδομάδα που ξημερώνει. Στα γράφω για να τα διαβάζω και εγώ, αγαπημένε μου, γιατί πολλές φορές ξεχνιέμαι και δεν προχωρώ στο απαιτούμενο delete όλων εκείνων των άσχημων που συνέβησαν, έτσι ώστε να μπορέσω με δύναμη και θάρρος να αντιμετωπίσω αυτά που θα έρθουν. Γιατί θα έρθουν, το μόνο σίγουρο. Γι αυτό σου λέω. Γιατί να καθόμαστε να αγχωνόμαστε τις Κυριακές; Αφού το ξέρουμε κατά βάθος ότι η μέρα αυτή δημιουργήθηκε για ατελείωτες βόλτες με τους φίλους, για ταξιδάκια, για τσιπουροκατανύξεις.

Είναι για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω, έως πολύ, να πηγαίνουμε για καφέ και να καθόμαστε με τις ώρες, να χαζεύουμε τη θέα στο Βόλο από το Πήλιο. Είναι για να ξεχυνόμαστε στους δρόμους, να επισκεπτόμαστε φίλους που έχουμε καιρό να δούμε, να κάνουμε πράγματα που ήταν αδύνατον να τα προλάβουμε μέσα στην εβδομάδα. Είναι για να κανονίζουμε να φάμε όλοι μαζί οικογενειακά, να δούμε μια καλή ταινία, να ακούσουμε μουσικές, να κάνουμε πράγματα που δεν το συνηθίζουμε. Τις Κυριακές είναι ανεπίτρεπτο να τις αφήνουμε να περνάνε αδιάφορες.

Δεν είναι ίδιες με όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Επιβάλλεται να είναι ξέγνοιαστες, γεμάτες από γέλια και όμορφες στιγμές. Άλλωστε παίρνοντας δύναμη από αυτές θα βρεις το κουράγιο να ανταπεξέλθεις στην στυγνή πραγματικότητα της καθημερινότητας. Απομακρύνσου λοιπόν από τον υπολογιστή, άφησε για λίγο το κινητό σου και απόλαυσε την Κυριακή σου. Έχεις τέσσερις ημέρες από τώρα για να οργανώσεις πως θα περάσεις την ερχόμενη Κυριακή. Μη βαριέσαι και μην πέφτεις σε λήθαργο. Έχεις την ευκαιρία να δεις και να κάνεις όλα όσα ο χρόνος δεν σου επιτρέπει μέσα στην εβδομάδα και εσύ θα το αφήσεις ανεκμετάλλευτο;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.