Ανασύνταξη τώρα!

Είναι οι μέρες τέτοιες που οι απολογισμοί δίνουν και παίρνουν. Οι στόχοι τίθενται επί χάρτου και όλοι μας, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο αντιμετωπίζουν την έναρξη της νέας χρονιάς με αισιοδοξία. Δεν έχουμε και άλλη επιλογή, εδώ που τα λέμε, αγαπημένε μου αναγνώστη. Γιατί αν αρχίσουμε να μιζεριάζουμε με το «καλημέρα», το παιχνίδι μπορεί να θεωρηθεί χαμένο.

Τα νεύρα βέβαια είναι αναπόφευκτα, ειδικά όταν βλέπεις τον υπολογιστή, που έχεις περάσει τόσα μαζί του, που έχεις αποθηκεύσει μέσα του φωτογραφίες και σκέψεις σου, αρχίζει να σου κάνει νερά. Κολλάει, σου κλείνει προγράμματα, σου κάνει δύσκολη την καθημερινότητα, και εσύ ψάχνεις να βρεις λύσεις μπας και διορθωθεί η κατάσταση. Μέχρι που θα ακούσεις τη μαγική λέξη που σου λέει ο συνάδελφος και ακούει στο όνομα «reset». Κάνοντας αυτή τη μαγική λειτουργία, θα έρθει ο υπολογιστής στα συγκαλά του, με την πιθανότητα όμως να χάσεις πολλά από τα αρχεία που βρίσκονται μέσα στο μαγικό σου κουτάκι.

Το σκέφτεσαι, το ξανασκέφτεσαι, προβληματίζεσαι αν θα πρέπει να το πατήσεις το κουμπάκι για να βρει ο υπολογιστής την υγεία του. Μέχρι που αποφασίζεις ότι αφού είναι η μοναδική λύση θα το κάνεις. Και πατάς αποφασισμένα το κουμπί, όντας ήρεμη πως όλα από εδώ και πέρα θα κυλήσουν ρολόι. Είσαι σίγουρος πως έκανες το σωστό, αφού η κατάσταση αυτή σε τσάτιζε, σου έτρωγε την ενέργεια. Και αναρωτιέμαι, αγαπημένε μου αναγνώστη. Είναι μόνο ο υπολογιστής που χρειάζεται κάποια στιγμή μια αναβάθμιση ή μήπως και εμείς το ίδιο; Εννοείται και εμείς, μου απάντησε μια φίλη. Αν είναι δυνατόν να κρατάς στη ζωή σου κάθε τι τοξικό που σε μολύνει.

Το ζητούμενο είναι να καταφέρεις να διώξεις όλα εκείνα τα βαρίδια που σε κρατάνε πίσω, να μαζέψεις όση δύναμη έχεις και να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή. Όταν νιώθεις πως τίποτα δεν πηγαίνει καλά, όταν είσαι ψυχολογικά ράκος, όταν βλέπεις ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον σου δεν είναι αυτό που αξίζεις ή ακόμη και εσύ ο ίδιος πως πρέπει να βελτιωθείς, μη το σκεφτείς, πάτα το κουμπάκι και ξεκίνα πάλι από την αρχή. Διέγραψε αδικίες, ψέματα, λάθη και βάλε τον εαυτό σου στη διαδικασία της ανασυγκρότησης. Μη φοβηθείς τις αλλαγές. Φρόντισε να κρατήσεις μόνο ότι σε πάει ένα βήμα παρακάτω και σε κάνει καλύτερο. Φύγε μακριά από ότι σε κάνει να μιζεριάζεις και να χάνεις το χρόνο σου. Παραδέξου τα λάθη σου και ψάξε να βρεις εκείνους με τους οποίους θα είσαι ο εαυτός σου. Αν πάντως με ρωτάς, τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε το προσωπικό μας «reset». Είναι η ώρα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Τι λες; Το πατάμε;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.