Χαραγμένες αναμνήσεις

Είναι κάποια γεγονότα στη ζωή, αγαπημένε μου αναγνώστη που σε σημαδεύουν. Που θα τα θυμάσαι πάντα. Άλλα στενάχωρα, άλλα ευχάριστα. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε ξέρεις ποιο είναι; Ότι όλα αυτά τα γεγονότα, όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να τα ξεχάσουμε, αλλά θα αφήσουν και τα σημάδια τους επάνω μας, μέχρι τέλους. Κάθε γέλιο, κάθε δάκρυ, κάθε στεναχώρια ή μεγάλη χαρά, θα αφήσει το σημάδι του επάνω στη καρδιά μας, αλλά και στο πρόσωπο μας, έτσι ώστε κάθε φορά που θα κοιτάς στον καθρέφτη σου, αντικρίζοντας την ρυτίδα στο πρόσωπο σου, να στο θυμίζει. Ξέρω. Είχες την εντύπωση ότι ο χρόνος θα ήταν επιεικής απέναντι σου. Πως θα αργούσε να σε αγγίζει.

Έλα όμως που ήρθε και μάλιστα εμφανίζει όλα του τα σημάδια στο πρόσωπό σου. Ακόμη και αυτά που νόμιζες ή ήθελες να μην τα προδώσει. Κάθε ρυτίδα, μικρή ή μεγάλη, προδίδει κάτι περισσότερο από το πόσο χρονών μπορεί να είμαστε. Μια ρυτίδα, θα σου θυμίζει όλες εκείνες τις στιγμές που καθόσουν στεναχωρημένος, μη μπορώντας να καταλάβεις τι ήθελες να πει στο μάθημα ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ή εκείνες τις φορές που σου πρόσφεραν φθηνές δικαιολογίες πριν σε αφήσουν σα στημένη λεμονόκουπα. Μέσα από μια ρυτίδα εμφανίζονται και πάλι πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή, λάθη και παραλείψεις, πόνος, αλλά και εμπειρίες που σε έκαναν τον άνθρωπο και το χαρακτήρα που είσαι σήμερα. Υπάρχουν όμως και οι άλλες, οι καλές ρυτίδες.

Εκείνες που τις απέκτησες από τα χαμόγελα και τα γέλια, εκείνα που σου θυμίζουν καλούς σου φίλους και ξενύχτια, εκείνες που σου φέρνουν στο μυαλό ξέγνοιαστες στιγμές διακοπών, χωρίς σκοτούρες, στιγμές που η ενέργεια σου ήταν στα ύψη, που σου έφτανε μόνο λίγο ποτό και καλά ανέκδοτα για να περάσεις καλά. Περίεργο πράγμα να αναμετράσαι με τις ρυτίδες σου. Από τη μια σε φοβίζουν, γιατί θεωρείς ότι μεγαλώνεις, αλλά από την άλλη είναι εκείνες που μαρτυρούν όλες τις όμορφες στιγμές που έχεις ζήσει. Όλα τα χαμόγελα, τις συγκινήσεις, τα ωραία νέα που άκουσες, τα χτυποκάρδια, τους έρωτες, τις αγάπες. Γι αυτό, ας μην τις φοβόμαστε και τόσο τις ρυτίδες. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι στιγμές που έχουμε ζήσει και καταγράφονται στο πρόσωπο μας. Οι ιστορίες που θα διηγούμαστε αύριο στα παιδιά μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κοιταχτείς στον καθρέφτη προφανώς και δεν θα πρέπει να τρομάξεις αν μια νέα ρυτίδα έχει κάνει την εμφάνιση τους. Κοίταξε την καλά. Κάτι θέλει να σου πει. Κάτι σε έχει διδάξει. Κάτι σίγουρα σου θυμίζει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.