Δεν ξεκουράζονται όλοι την Κυριακή

Τις Κυριακές είμαστε πιο χαλαροί. Θα φάμε και θα πιούμε λίγο παραπάνω, το επιβάλλει και η μέρα να αφεθούμε λίγο πιο ελεύθεροι, να κάνουμε πράγματα που στερούμαστε όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, να χαρούμε. Η Κυριακή λοιπόν έχει οριστεί και η επίσημη μέρα που θα φάμε γλυκό. Γιατί μπορεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα να στερούμαστε, αλλά όχι, την Κυριακή το αξίζουμε να φάμε κάτι για να γλυκάνουμε το μέσα μας. Έλα όμως που το γλυκό που ήθελα να φάω τις προάλλες το έχει ένα ζαχαροπλαστείο στο Βόλο, το οποίο το κάνει σπέσιαλ.

Έλα όμως που το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο ήταν κλειστό εκείνη την ημέρα. Νεύρα εγώ, κακό και τι θα φάω εγώ τώρα. Τελικά μη νομίζεις, βρήκα να φάω, το θέμα είναι ότι όταν πήγα σπίτι και σκέφτηκα το λόγο για τον οποίο τα είχα βάλει με τους υπεύθυνους του ζαχαροπλαστείου, θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός μέρα Κυριακή να παραμένει κλειστό, το μετάνιωσα. Γιατί η Κυριακή, υποτίθεται, είναι η μέρα που θα πρέπει να ξεκουραζόμαστε. Που επιβάλλεται να χαλαρώσουμε ρυθμούς. Που σε παίρνει να σηκωθείς λίγο αργότερα από το συνηθισμένο, να ετοιμάσεις και να φας πρωινό με τους δικούς σου ανθρώπους και θα έχεις την ευκαιρία να πεις τα νέα σου, όλα αυτά που είναι αδύνατον να προλάβεις να πεις, λόγω διαφορετικών ωραρίων και προγράμματος, όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Είναι η μέρα που θα συναντηθείς και θα πας για έναν καφέ με τους φίλους σου, να τα πείτε, να ξεχαστείτε. Δυστυχώς όμως δεν είναι για όλους έτσι τα πράγματα.

Γιατί η Κυριακή για κάποιους ίσως να είναι η χειρότερη τους μέρα. Αυτή που σε τίποτα δεν τους θυμίζει ξεγνοιασιά και συναντήσεις με οικογένεια και φίλους. Αυτή που θα πρέπει, όπως ακριβώς και τις υπόλοιπες ημέρες, να σηκωθούν από τα χαράματα και να πάνε να δουλέψουν, ενώ πολύ θα ήθελαν να είχαν προγραμματίσει μια εκδρομή, ένα τσίπουρο δίπλα στην θάλασσα ή ακόμη και να κάτσουν στον καναπέ τους και να κάνουν το απόλυτο τίποτα. Απλά να ξεκουραστούν.

Γι αυτό εκείνη την στιγμή ένιωσα άσχημα, αλλά και ανακουφιστικά ταυτόχρονα, γιατί σκέφτηκα ότι από τη μια μεριά κακώς τα έβαλα με τους ανθρώπους που αποφάσισαν τις Κυριακές να μην δουλεύουν, επειδή εγώ ήθελα να φάω γλυκό, κι από την άλλη πως πολύ καλώς έχουν επιλέξει αυτή την ημέρα να την αφιερώσουν στις οικογένειες τους, γνωρίζοντας πως κι εκείνη την ημέρα θα είχαν δουλειά, άρα χρήματα στο ταμείο τους. Ξέρω, οι εποχές είναι δύσκολες και ίσως το να κλείσεις το μαγαζί σου, έστω και για μια μέρα, να θεωρηθεί πολυτέλεια. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι οι Κυριακές έχουν φτιαχτεί για να τις περνάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και πως καλό θα ήταν που και που να σταματάμε και λίγο να δουλεύουμε και να αφιερώνουμε χρόνο σε εμάς. Δε νομίζεις αγαπημένε μου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.