Έχουν και τα ζόρια το γούστο τους

Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Χαρές και λύπες. Φίλους και εχθρούς. Όλα τα εμπεριέχει, όλα τα περιλαμβάνει, χωρίς να μας ρωτήσει. Η καθημερινότητα, σε φέρνει αντιμέτωπο με καταστάσεις που ούτε καν περίμενες. Μέρες δύσκολες, όπου έχεις να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που ούτε καν αναλογιζόσουν ότι θα βίωνες. Καταστάσεις που σε πληγώνουν, που σε απογοητεύουν, που σε κάνουν να κλαις, που σε αγχώνουν, που σε κουράζουν. Μέρες, που αναρωτιέσαι τι νόημα έχουν, που δεν συμβαίνει τίποτα που θα έχεις να θυμάσαι, που θέλεις να πιστεύεις ότι δεν θα έρθουν ξανά. Το έχω φιλοσοφήσει όμως το θέμα, αφού με το πέρασμα των χρόνων έχω διαπιστώσει, ότι ακόμη κι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση, υπάρχει πάντα και κάτι θετικό. Και τι εννοώ.

Έχεις σκεφτεί, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε και τις δυσκολίες; Πως θα ήμασταν αν δεν περνούσαμε και δύσκολες μέρες και κατά πόσο θα εκτιμούσαμε τις όμορφες; Πως θα καταλαβαίναμε ποιοι είναι πραγματικά οι δικοί μας άνθρωποι; Ποιοι θέλουν το κακό μας; Τι ακριβώς θα ονομάζαμε αληθινό, αν δεν έχουμε γευτεί το ψεύτικο, το υποκριτικό; Πως θα λέγαμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι, αν δεν έχουμε φτάσει ποτέ στον πάτο του βαρελιού από τη στεναχώρια; Αν με ρωτάς, τίποτα δεν θα είχε νόημα, αν δεν υπήρχε αυτή τη αντίθεση των συναισθημάτων.

Γι αυτό, αν έρχονται που και που μέρες δύσκολες, μέρες βροχερές, γεμάτες μουντάδα και μιζέρια, μη στεναχωριέσαι, αλλά να θυμάσαι αυτό που έχει ειπωθεί πως τα πάντα γύρω μας κρύβουν μια ομορφιά, απλά δυστυχώς δεν μπορούμε άπαντες να την δούμε. Οι δύσκολες όμως μέρες έρχονται για να μας διδάξουν κάτι. Να μας κάνουν πιο δυνατούς. Να μας κάνουν ευγνώμονες για τις μέρες τις όμορφες και ηλιόλουστες που θα ακολουθήσουν. Ας τις υποστούμε λοιπόν, ας τις αντιμετωπίσουμε σαν ακόμη μια περιπέτεια, μέσα από την οποία θα πάρουμε κι ένα μικρό μάθημα. Θες να κλάψεις; Κάνε το. Θέλεις να ξεσπάσεις; Επίσης. Θέλεις να κλειστείς στο σπίτι σου και να μην αντικρίσεις άνθρωπο; Επιλογή σου.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να απομονωθείς από την πολύ βουή του κόσμου, που πολλές φορές σε κουράζει, να ησυχάσει το κεφάλι σου και να ακούσεις αυτά που η ζωή μέσα από τις καταστάσεις που σε φέρνει αντιμέτωπο θέλει να σου πει. Βάλε να παίξει η αγαπημένη σου μουσική, διάλεξε εκείνους που πραγματικά θέλεις να βρίσκονται δίπλα σου, τους δικούς σου. Σημασία έχει, στο τέλος μιας άσχημης μέρας, όταν έχεις νιώσει να χάνεις τον εαυτό σου, όταν έχεις μετανιώσει, όταν έχεις κλάψει και δεν ξέρεις από που να κρατηθείς και να βρεις το κουράγιο να σηκωθείς και πάλι όρθιος, να μην ξεχάσεις όσα πέρασες. Γιατί αυτά, που θα τα θυμάσαι ακόμη και χρόνια μετά, κάτι θα σου έχουν μάθει, αυτά είναι που θα σε έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.