Εκεί ψάξου

Όμορφα πράγματα μπορείς να συναντήσεις παντού. Ακόμη και σε μέρη που δεν το περίμενες. Για να μπορέσεις όμως να αντιληφθείς την ομορφιά αυτή, θα πρέπει να είσαι άνθρωπος που μπορεί να ξεχωρίσει κάτι που είναι όμορφο, όχι μόνο εξωτερικά, σε αυτό δηλαδή που γίνεται ορατό με την πρώτη ματιά. Εντάξει, δε λέω, αγαπημένε μου αναγνώστη, προφανώς και μια ωραία εμφάνιση είναι αυτή που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, ένα ωραίο σώμα, δυο λαμπερά μάτια, είναι χαρακτηριστικά που χαρίζουν σε έναν άνθρωπο ομορφιά, που μπορεί να μη κρατήσει όμως και για πάντα. Και το λέω αυτό, γιατί όμορφο δεν μπορεί να είναι παρά μόνο η ομορφιά που κρύβει η ψυχή ενός ανθρώπου.

Εκεί τα πράγματα βέβαια είναι πιο δύσκολα, μέχρι να μπορέσεις να ανακαλύψεις τι ωραίο κρύβει ο άλλος μέσα του. Χρειάζεται χρόνος και όχι μια βιαστική ματιά για να μπορέσεις να αξιολογήσεις κάποιον. Αλλά μόλις ανακαλύψεις τη θησαυρό μπορεί να κρύβει κάποιος μέσα του, τότε έχεις πετύχει διάνα. Εκεί φαίνεται ο όμορφος άνθρωπος. Στο πως θα σου συμπεριφερθεί, στον τρόπο του, στο χαρακτήρα του που διαμορφώνεται καθημερινά με βάση τα όσα περνάει, τους ανθρώπους που συναντά στο διάβα του, τις καταστάσεις που βιώνει. Σκεφτόμουν, πως στην εποχή μας οι άνθρωποι έχουν γίνει καχύποπτοι, λόγω των καταστάσεων, βγάζουν μια ανεξήγητη κακία. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα φωτεινά παραδείγματα, εκείνων των ανθρώπων που έμαθαν από μικροί να έχουν τρόπους. Που θα σου πουν αυτό που θέλουν, χωρίς να σε προσβάλλουν.

Που θα διεκδικήσουν με τον τρόπο που εκείνοι ξέρουν, χωρίς να επηρεαστούν από το πώς θα τους συμπεριφερθεί ο άλλος. Άλλωστε εκεί δεν φαίνεται ο χαρακτήρας κάποιου; Από το πώς συμπεριφέρεται σε εκείνους που δεν τους έχει καμία ανάγκη, δεν τους χρειάζεται, δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτούς; Μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι, που αν και σπανίζουν στις μέρες μας, εξακολουθούν να πορεύονται στη ζωή τους με ντομπροσύνη, χωρίς να φοβούνται να πουν την άποψη τους σταράτα, που ξέρεις ότι αυτό που θα σου πουν είναι αυτό και δεν μπορεί να ισχύει κάτι άλλο. Είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν από την οικογένεια τους με αρχές, που ξέρουν και δείχνουν εκεί που πρέπει την ανάλογη κατανόηση, που έχουν καλή καρδιά και δεν θα τους ακούσεις να πουν κακή κουβέντα, ακόμη και γι αυτούς που τους έχουν κάνει κακό.

Η τιμωρία που τους έχουν, είναι ότι τους το ανταποδίδουν με χαμόγελο και καλοσύνη. Είναι οι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πάει να πει εγωισμός, θα κάνουν πίσω, θα κρατήσουν την ψυχραιμία τους, θα αποφύγουν τις φασαρίες και τους τσακωμούς. Και όλα αυτά ξέρεις γιατί αγαπημένε μου; Γιατί από νωρίς έχουν πιάσει το νόημα της ζωής. Γι αυτό, καλά τα ωραία σώματα και η εξωτερική ομορφιά, αλλά σαν τους όμορφους χαρακτήρες δεν έχει…Συμφωνείς;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.