Εκείνοι που πίστεψαν σε μας

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν ή κάνοντας την αυτοκριτική του ο καθένας, σίγουρα θα διαπιστώσει ότι γύρω του υπάρχουν άτομα, που σε κάθε βήμα της ζωής του ήταν εκεί. Που στηρίζουν και υποστηρίζουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν έχει σημασία αν ο στόχος που έχει μπει στο στόχαστρο για να επιτευχθεί είναι μικρός ή μεγάλος.

Σημασία για εκείνους είναι να βλέπουν εσένα να προσπαθείς, να παλεύεις για να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο σου και να σε βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, ακόμη κι αυτό είναι μόνο η φυσική τους παρουσία. Είναι εκείνα τα άτομα που πάντα στις δύσκολες στιγμές θα δηλώνουν παρών. Που θα μας συμβουλεύουν. Που θα μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να πάρουμε, όταν εμείς μπροστά μας βλέπουμε μόνο εμπόδια. Που δεν θα προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους για τα δικά μας θέματα, αλλά με νηφαλιότητα θα προσπαθήσουν να μας κατευθύνουν προς την σωστή πλευρά. Που μας δίνουν έμπνευση, που μας ανοίγουν τα μάτια. Μπορεί να είναι μέλος της οικογένειας μας, φίλος, συνάδελφος, λίγη σημασία έχει.

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως αποτελεί το στήριγμα μας. Ξέρεις, δεν είναι εύκολο να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι. Κι αυτό γιατί, η αλήθεια είναι αγαπημένε μου, πως έχουμε γίνει απόλυτα εγωκεντρικοί, μας νοιάζει μόνο ο εαυτός μας και με τους γύρω μας ασχολούμαστε επιφανειακά. Οι περισσότεροι. Υπάρχουν όμως, κι ας μην τους βλέπεις ξεκάθαρα τώρα, που εμφανίζονται την ώρα που πρέπει. Που πιστεύουν σε εμάς, ακόμη κι όταν εμείς οι ίδιοι δεν το κάνουμε. Που διαθέτουν τις γνώσεις και μας τις μεταφέρουν. Που μας εξελίσσουν σαν όντα. Που είναι ειλικρινείς απέναντι μας, όταν εμείς κοιτάζουμε πως θα κρύψουμε πράγματα κάτω από το χαλί. Που μας αφιερώνουν από τον χρόνο τους για να μας αναλύσουν όλες τις παραμέτρους και τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια απόφαση που τους εκμυστηρευτήκαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε. Όχι, δεν είναι σοφοί. Δεν τα ξέρουν όλα. Δεν είναι επαγγελματίες μέντορες.

Έχουμε όμως αυτή τη μαγική ικανότητα να καταφέρνουν να μας ηρεμούν, όταν βρισκόμαστε στα κάγκελα, να μας συμβουλεύουν όταν εμείς πέφτουμε από το ένα λάθος στο άλλο, να είναι δίπλα μας, ουσιαστικά, ακόμη κι όταν δεν τους το ζητήσουμε. Αν έχεις τουλάχιστον έναν τέτοιο τύπο χαρακτήρα δίπλα σου, είναι τυχερός. Γιατί ποτέ δεν θα μείνεις μόνος. Γιατί θα έχεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς ακόμη και το πιο τρελό σου όνειρο κι εκείνος να μην γελάσει μαζί σου. Γιατί θα έχεις βρει κάποιον που σε μια ενδεχόμενη αποτυχία δεν θα σου βάλει τις φωνές, αλλά θα σου εξηγήσει τι πήγε λάθος και θα σου πει τον τρόπο να μην επαναληφθεί. Πιο πολύ όμως γιατί, πιστεύει σε εσένα, σε αυτά που μπορείς να κάνεις, κι αυτό δείχνει μεγαλείο ψυχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.