Ένα παράπονο

Ο Βολιώτης, Λευτέρης Παρασκευάς, είναι ένα σπάνιο παιδί που διαθέτει ένα χαρακτήρα, από εκείνους που πραγματικά ζηλεύεις. Τον γνώρισα το καλοκαίρι, όταν παραθερίσαμε για λίγες ημέρες μαζί στον αγαπημένο Πλατανιά. Όταν όλοι οι άλλοι δεν έβλεπαν την ώρα να πάνε να κολυμπήσουν, να πιούνε τσίπουρο ή να καθίσουν με τις ώρες για ηλιοθεραπεία, εκείνος έπαιρνε την αγαπημένη του γυναίκα, στην πλάτη τον μικρό του γιο, Κωνσταντή και έκαναν απίστευτες διαδρομές μέσα στα δάση.

Ότι ήξερα για εκείνον ήταν από τις διηγήσεις της φίλης μου και αδελφής του, Αγγέλας και των κοινών μας γνωστών και όσα διάβαζα για εκείνον μέσα από τα σάιτ και της εφημερίδες που φιλοξενούσαν τα αθλητικά του εγχειρήματα. Γνωρίζοντας τον όμως λίγο καλύτερα, κατάλαβα ότι πρόκειται για άνθρωπο δοτικό, ευαίσθητο, μεγάλο αθλητής που τρέχει, κολυμπά, κάνει ποδήλατο και μέσα από όλη αυτή την αθλητική δραστηριότητα βοηθά ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολλά σωματεία, ιδρύματα και δομές μέσα από τους αγώνες του. Χρησιμοποιεί τη δημοσιότητα που θα πάρει η όποια του δραστηριότητα για καλό σκοπό, να βοηθήσει με τον τρόπο του να γίνουν γνωστές οι ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά, ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει. Ο Λευτέρης διοργανώνει αγώνες, διασχίζει βουνά σε φιλανθρωπικό πλαίσιο. Νοιάζεται για τον συνάνθρωπο, τον αγαπά και δείχνει την αλληλεγγύη του. Και είναι σημαντικό σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που γνωρίζουμε τους ρυθμούς με τους οποίους λειτουργεί η πολιτεία, που πολλές φορές δηλώνει ανήμπορη να βοηθήσει ακόμη και στο ελάχιστο όλα αυτά τα σωματεία που το έχουν ανάγκη, να υπάρχουν συμπολίτες μας που αγωνίζονται για τον σκοπό αυτό.

Ο Λευτέρης έχει βοηθήσει τα περισσότερα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης του Βόλου και το παράπονο του είναι πως ούτε ένας εκπρόσωπος από αυτά δεν έδωσε το παρών στην Κυριακάτικη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από τη διάσχιση των Πυρηναίων Όρων, όπου ο υπεραθλητής μας κάλυψε συνολικά 866 χιλιόμετρα προκειμένου να ξεπεράσει τα σωματικά του όρια, αλλά κυρίως για να βοηθήσει μέσα από αυτήν την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά με νοητική υστέρηση. Και όντως ήταν πραγματικά λυπηρό να απουσιάζουν από την αίθουσα άνθρωποι που στο παρελθόν, αλλά και μελλοντικά ο Λευτέρης Παρασκευάς θα βοηθήσει με τις προσπάθειες του. Ο Λευτέρης Παρασκευάς δεν βγάζει χρήματα από όλο αυτό, όλα τα έσοδα των προσπαθειών του πάνε σε οργανώσεις, που καλό θα ήταν να στηρίξουν ηθικά τον αθλητή που τόσο κοπιάζει για να μπορέσει να βοηθήσει με τον τρόπο του, με τον αγώνα του, τους συνανθρώπους μας. Να μη ζητάμε μόνο τη στήριξη όταν το έχουμε ανάγκη, να στηρίζουμε κιόλας και να υποστηρίζουμε όλους όσους δίνουν την ψυχή τους για να βοηθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.