Φτάνει το καλοκαίρι

Μάιος. Το έχεις συνειδητοποιήσει, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι πάει και η άνοιξη; Όσο τελοσπάντων κράτησε αυτή η εποχή, γιατί φέτος ο καιρός μας έκανε πολλά παιχνίδια. Και τώρα βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από το καλοκαίρι. Την περίοδο που όλοι λατρεύουμε. Έρχονται οι μήνες που αλλάζει ως προς το καλύτερο η διάθεση μας, είμαστε πιο χαλαροί, δε νομίζεις; Θα μου πεις, ότι είναι κι αυτοί που ακούν καλοκαίρι και φεύγουν. Που ζουν μόνο για τον χειμώνα. Που τους αρέσει να κρυώνουν, να βάζουν τα χοντρά τους ρούχα, να πίνουν τις ζεστές τους σοκολάτες, που αρέσκονται στο να αράζουν στον καναπέ τους, παρέα με μια κουβέρτα.

Από την άλλη πλευρά, παρά το γεγονός ότι μπορεί να γκρινιάζουμε όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη, είμαστε κι εμείς. Που μας πιάνει κατάθλιψη όταν βρέχει, που δεν μας αρέσει το χιόνι, που όλα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών μας φαίνονται μουντά, ανούσια και περιμένουμε πότε θα σκάσει ο ήλιος, πότε θα «ανοίξει» ο καιρός, πότε θα έρθει το καλοκαίρι, για να γίνουν όλα λίγο πιο λαμπερά, πιο αισιόδοξα. Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που αυτή η χρονική στιγμή έφτασε. Και το μυαλό αρχίζει σιγά- σιγά να αναπολεί, να ταξιδεύει και να ονειρεύεται. Στιγμές που ήμασταν παιδιά και παίζαμε με τις ώρες στη γειτονιά. Τότε που οι σκέψεις μας είχαν μόνο λιακάδες, τίποτα και κανένας δεν μπορούσε να μας πειράξει. Αλλά και τώρα, που δειλά- δειλά έχουμε αρχίσει να κάνουμε σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές, που αρχίζουμε και βγαίνουμε πιο συχνά έξω, που οι συναντήσεις με τους φίλους μας γίνονται πιο έντονες, που δεν κοιτάμε καθόλου το ρολόι μας για να κάνουμε μια βόλτα έξω, αφού η ώρα φτάνει 8 το βράδυ κι ακόμη έξω είναι μέρα.

Αν κάτι λοιπόν μου αρέσει σε αυτή την περίοδο που μόλις ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, είναι το γεγονός ότι όλοι χαλαρώνουμε λίγο. Μη με ρωτάς πως γίνεται αυτό. Γιατί τα προβλήματα, οι υποχρεώσεις και το τρέξιμο δεν σταματούν, είτε χειμώνας είναι, είτε καλοκαίρι. Όλα συμβαίνουν κατά ένα μαγικό τρόπο. Χωρίς πρόγραμμα, φτάνει μόνο που ξέρουμε ότι η μέρα διαρκεί πολύ περισσότερο για να φτιάξει η διάθεση μας. Κι αν με ρωτάς, ανυπομονώ για βραδιές στο μπαλκόνι, για κρύες μπύρες, για παγωμένο καρπούζι με φέτα, για ατελείωτες βουτιές, για την Σκόπελο, για λίγη χαλάρωση. Ανυπομονώ για περισσότερο φως, για ήλιο, για ξυπολησιά, για παγωτά στην παραλία. Ανυπομονώ για καλοκαιρινές εξόδους για ποτάκια και φαγητό. Εσύ, αγαπημένε μου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.