Ειλικρίνεια πάνω απ΄ όλα

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς. Που δεν θα φοβηθούν να σου πουν την αλήθεια τους, ακόμη και αν γνωρίζουν πως αυτή μπορεί και να σε πειράξει. Αυτό όμως που οφείλουμε όλοι μας είναι να είμαστε ειλικρινείς με τους ίδιους τους εαυτούς μας, κάτι που νομίζω ότι θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα στην αναμεταξύ μας σχέση. Μη σου πω και η πιο ουσιαστική.

Γιατί αν οι ίδιοι δεν έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, τότε πως μπορούμε να περιμένουμε και από τους άλλους να είναι εντάξει απέναντι μας; Ας είμαστε ειλικρινείς, αγαπημένε μου. Ακόμη και αν και στους άλλους υποστηρίζουμε το αντίθετο, στον εαυτό μας οφείλουμε να πούμε όλη την αλήθεια, χωρίς ωραιοποιήσεις. Πόσες και πόσες φορές δεν πράξαμε ή είπαμε κάτι, όχι έτσι όπως ήταν πραγματικά, αλλά έτσι όπως θα θέλαμε να είναι, πιστεύοντας, προφανώς λανθασμένα, πως αν το πούμε μπορεί και να γίνει κιόλας. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι. Άσε που αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ προς εσένα, γιατί μαθαίνουμε να ζούμε γύρω από το ψέμα και τον φόβο, κάτι που σιγά – σιγά το συνηθίζουμε και δύσκολα μπορείς στο τέλος να ξεφύγεις.

Γι αυτό θεωρώ ότι τουλάχιστον θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια και απόλυτη αλήθεια τα πράγματα. Δεν μπορεί όλοι γύρω να πιστεύουν κάτι άλλο και εμείς να πάμε αντίθετα. Ας έχουμε τα κότσια να πούμε την αλήθεια. Μακριά από εγωισμούς. Η εποχή το θέλει. Οι άνθρωποι το θέλουν. Όλοι μας πρέπει να εναρμονιστούμε πάνω στις νέες καταστάσεις. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν μπορεί να το παίζουμε «τρελίτσα», κάνοντας τη δουλειά μας, αλλά την ίδια ώρα να κοροϊδεύουμε και εμάς τους ίδιους, αλλά και τους γύρω μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν το κατανοείς κι εσύ, αγαπημένε μου; Ας κάνουμε σήμερα κιόλας την αρχή, ας μην φοβηθούμε την επόμενη φορά που θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση να τολμήσουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Το οφείλουμε σε εμάς, το χρειάζονται και οι γύρω μας για να μας εμπιστεύονται, το χρειαζόμαστε κι εμείς γιατί όντας ειλικρινείς μεταξύ μας δεν θα έχουμε κανέναν ενδοιασμό για το αν μας λένε την αλήθεια ή κάτι μας κρύβουν οι άλλοι. «Εκείνος που συνήθισε να μην είναι ειλικρινής με τους άλλους, τελικά παύει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του» διαβάζω. Αλήθεια, θέλεις κάτι τέτοιο για σένα;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.