Και τώρα διακοπές

Και φτάνει η στιγμή, αγαπημένε μου αναγνώστη, που δεν σε πολύ ενδιαφέρει πότε κιόλας πέρασε ο καιρός, πότε από τον Μάιο έφτασε Αύγουστος και γιατί κύλησε τόσο γρήγορα ο χρόνος. Η αλήθεια είναι ότι με το που μπήκε επίσημα το καλοκαίρι, μετρούσαμε αντίστροφα για να έρθει ο Αύγουστος. Ο μήνας των διακοπών μας. Ο μήνας που περιμένουμε πως και πως έναν ολόκληρο χρόνο για να δώσουμε στον εαυτό μας εκείνο το διάλλειμα από την καθημερινότητα και την ρουτίνα, που τόσο ανάγκη έχει. Γι αυτό, τουλάχιστον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθόλου δεν με ενδιαφέρει πότε είχαμε Χριστούγεννα ή Πάσχα, αρκεί που έφτασε ο Αύγουστος, που θα μας κάνει να δραπετεύσουμε, έστω και για λίγο, από τα γραφεία, τους υπολογιστές και τις υποχρεώσεις μας. Ξέρω, οι εποχές είναι δύσκολες ακόμη και για ονειροπολήσεις.

Πως τα οικονομικά των περισσοτέρων δεν επιτρέπουν σχέδια για διακοπές. Κανένα μπάνιο σε κάποια κοντινή παραλία και αυτό ήταν. Δεν το λες και λίγο όμως. Σκέψου ότι υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που ούτε αυτό καταφέρνει να κάνει. Ας μην είμαστε όμως μίζεροι. Όλοι κάπως, στραβά – κουτσά, καταφέρνουμε στο τέλος να αποδράσουμε. Πήλιο θα είναι αυτό; Βόρειες Σποράδες; Σε κάποιο νησί της όμορφης Ελλάδας μας; Λίγες μέρες; Περισσότερες; Σε δωμάτια; Σε πιο χλιδάτα ξενοδοχεία; Με ημιδιατροφή; Με σουβλάκι στο χέρι; Λίγη σημασία δεν έχουν όλα αυτά. Το κυριότερο είναι να καταφέρνεις τελικά να αποδράσεις από την ρουτίνα. Και πίστεψε με, μόνο αν φύγεις, μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Λες πως κι εδώ να κάτσεις το ίδιο θα είναι. Σάμπως μας λείπουν οι θάλασσες ή τα ωραία μέρη; Επειδή τα έχω πει κι εγώ αυτά, κι επειδή έφτασε η ώρα της άδειας, ξέρεις πως πέρασε; Με αιρ κοντίσιον στο σπίτι, άντε διάβασμα κανενός βιβλίου και ατελείωτες ώρες τηλεόρασης. Λέει; Δεν λέει. Γι αυτό σου λέω, αγαπημένε μου. Δεν λέω, καλή και η ξεκούραση, να αράξεις στο σπιτάκι σου, χωρίς να έχεις να κάνεις τίποτα, αλλά αν δεν αλλάξεις παραστάσεις, αν δεν πας σε ένα νέο μέρος, που θα δεις και θα κάνεις πράγματα, ποιο το νόημα των διακοπών; Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Προλαβαίνεις να κάνεις τις οικονομίες σου, εξάλλου και ο Σεπτέμβρης μια χαρά μήνας για διακοπές είναι και πιο οικονομικός μη σου πω. Εγώ πάντως ήδη έχω πακετάρει τα πραγματάκια μου και για λίγες ημέρες θα σε αφήσω. Θα δώσουμε ραντεβού για τις 27 του μήνα, οπότε και θα έχω περισσότερα νέα να σου πω. Ως τότε εύχομαι να πας στα πιο όμορφα μέρη, αυτά που έχεις ονειρευτεί και να γυρίσεις πίσω ανανεωμένος, φρέσκος και ανυπόμονος να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος. Καλές βουτιές, αγαπημένε μου…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.