Κάνε υπομονή

Μεγάλο προσόν να διαθέτει κάποιος υπομονή. Όσο μεγάλη κι αν είναι η επιθυμία του να πετύχει έναν σκοπό, όσο κι αν έχει θέσει στόχους, όσο μεγάλη προσπάθεια κι αν καταβάλλει για να τους πετύχει, αν κάποιος δεν διαθέτει υπομονή και το κυριότερο επιμονή νομίζω ότι δεν θα καταφέρει και πολλά. Και ίσως όχι άδικα οι παλιότεροι έλεγαν πως ο «επιμένων νικά» ή πως το καλό πράγμα αργεί, αλλά στο τέλος θα γίνει. Θα μου πεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως μόνο εύκολο δεν είναι να κάνει κάποιος υπομονή. Ειδικά όταν και οι περιστάσεις δεν βοηθούν. Όταν είναι εναντίον σου. Κουράζεσαι πολλές φορές και ίσως αυτή η κούραση να μας βάζει να διαβούμε λάθος μονοπάτια, να κάνουμε λάθος ενέργειες λόγω της βιασύνης που μας διακατέχει, να μην σκεφτόμαστε καθαρά και ώριμα, να ξεχνάμε το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε υπομονετικοί. Θα μου πεις, εύκολο να το λες, δύσκολο να το πράττεις.

Ειδικά όταν βλέπεις τον χρόνο να κυλάει και το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο προσδοκάς δεν έρχεται. Κι όμως. Ακόμη κι αν χρειαστεί πολύς χρόνος για να συμβεί αυτό που επιθυμούμε, σκέψου την ικανοποίηση που θα πάρεις, ως ανταμοιβή για την υπομονή που έκανες. Σκέψου πόση θα είναι η χαρά σου όταν εκπληρωθεί ο στόχος, το όνειρο, ακόμη κι αν άργησε. Το βασικό, αν με ρωτάς, είναι όσο εκείνο αργεί να εμφανιστεί, να μην ψάχνουμε τρόπους, δρομάκια και στενά, στην προσπάθεια μας να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα την πατήσουμε. Για να καθυστερεί τόσο, ε, δεν ήρθε η στιγμή του ακόμη. Ίσως κι εμείς να μην είμαστε έτοιμοι να το υποδεχτούμε, να το διαχειριστούμε, γι αυτό ψυχραιμία και προετοιμασία καλύτερη γι αυτό που θα έρθει. Γιατί θα έρθει, αν το θέλουμε πολύ. Ξέρω, είσαι ανυπόμονος. Το ίδιο κι εγώ. Αλλά δεν χρειάζεται να αδημονούμε τόσο. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια ώρα, μέρα, μήνα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει κιόλας. Και θα γίνει εκεί που δεν θα το περιμένεις. Εκεί που θα νιώθεις την απελπισία να σε κατακλύζει, θα συμβεί. Κι έτσι θα πάρεις μεγάλη ανάσα, θα φωνάξεις «επιτέλους έγινε» και θα νιώσεις την μεγάλη αξία αυτού που σου συμβαίνει. Πάρε βαθιά ανάσα λοιπόν, «οπλίσουμε» με δύναμη, πίστη και υπομονή και φτάσε εκεί που ονειρεύεσαι. Αρκεί να μην τα παρατήσεις. Αρκεί να ξέρεις ακριβώς τι ψάχνεις, τι θέλεις να κάνεις. Αρκεί να έχεις μάθει να περιμένεις και να μην πιστεύεις ότι όλα έρχονται ουρανοκατέβατα. Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός, όλα θα γίνουν, στο σωστό μέρος, τη σωστή χρονική στιγμή, με τον ιδανικό τρόπο. Υπομονή λοιπόν, μη χάνεις το κουράγιο σου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.