Και η απόσταση μια ιδέα είναι

Κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες, πάντα στο μυαλό μου έρχονται τα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλαδικές και αυτή την περίοδο ψάχνονται να βρουν σπίτι, σκέφτονται πως θα είναι αυτό, πως θα το διακοσμήσουν, τι ακριβώς πρέπει να πάρουν μαζί τους.

Είναι ωραία διαδικασία αυτή, σαν τώρα θυμάμαι πως την πρώτη φορά που έφυγα από το σπίτι μου για να πάω να σπουδάσω στην Αθήνα νομίζω ότι πρέπει να πήρα μαζί μου όλη την ντουλάπα, πιστεύοντας ότι μπορεί και να μην ξανά γυρίσω πίσω. Είναι ωραία διαδικασία, γιατί κάνεις μια νέα αρχή, σε ένα καινούργιο σπίτι. Ξεκινάς μια νέα ζωή, χαράσσεις μια νέα πορεία, προς άλλους προορισμούς, θέτεις νέους στόχους, κάνεις όνειρα, αφήνοντας πίσω σου όμως αγαπημένα σου πρόσωπα.

Γιατί μη νομίζεις ότι είναι εύκολο να έχεις συνηθίσει να πίνεις κάθε μέρα καφέ με τους φίλους σου και πως φεύγοντας αυτό δεν θα σου λείψει. Το τηλέφωνο, κακά τα ψέματα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ολόκληρη σχέση. Τα πάντα θα αλλάξουν. Θα γνωριστείς με νέους ανθρώπους, θα αλλάξεις συνήθειες, θα μάθεις να μαγειρεύεις, εκεί που δεν ήξερες ούτε αυγό να βράζεις. Όλα θα μοιάζουν διαφορετικά.

Και μπορεί η χιλιομετρική απόσταση να φαντάζει τρομακτική και αποτρεπτική για κάποια πράγματα, αν όμως υπάρχει θέληση όλα συνδυάζονται. Μπορεί οι ώρες που θα διαβάζεις να είναι πολλές, μπορεί να χρειάζεται εκτός από τη σχολή σου να ασχολείσαι και με τις δουλειές του σπιτιού, μπορεί οι νέες φιλίες να σου απορροφούν πολύ από το χρόνο σου, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι πίσω σου έχεις αφήσει ανθρώπους με τους οποίους έχεις μοιραστεί πράγματα.

Γι αυτό, όσο μακριά κι αν πας, μην τους αμελήσεις. Μην τους βάλεις σε δεύτερη μοίρα. Κάποτε αυτός ο άνθρωπος, που τώρα μπορεί να μην τον βλέπεις καθημερινά, ήταν ο κολλητός σου, ο άνθρωπος με τον οποίο μοιραζόσουν τα πάντα, που σε στήριξε και τον στήριξε και έχετε ζήσει τόσα πολλά μαζί. Προφανώς και πολλές σχέσεις δεν αντέχουν στην απόσταση. Δεν είναι κι εύκολο εδώ που τα λέμε.

Αλλά δεν λένε ότι στα δύσκολα οι σχέσεις δοκιμάζονται και αποδεικνύουν αν αξίζουν ή όχι; Όταν σου λείψουν πες τους το. Όταν θυμάσαι τα γέλια που κάνατε με τα αστεία αναμεταξύ σας, θύμισε του το. Οι αληθινές φιλίες θα είναι δίπλα σου, θα σε στηρίζουν και θα νοιάζονται για σένα, όσο μακριά κι αν βρίσκεσαι. Καμιά απόσταση δεν είναι ικανή να χωρίσει πραγματικές φιλίες, γιατί το νοιάξιμο, οι αναμνήσεις και όλα όσα έχετε ζήσει μαζί, σβήνουν κάθε χιλιόμετρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.