Μακριά

Πόσες φορές δεν έχουμε κάτσει να σκεφτούμε, αγαπημένε μου αναγνώστη, ποιες κατηγορίες ανθρώπων πέρασαν από τη ζωή μας. Άλλοι καλοί, άλλοι κακοί, άλλοι ρομαντικοί, άλλοι κυνικοί. Και συνεχίζουμε να γνωρίζουμε, άλλοτε ανθρώπους που με το που θα τους αντικρίσεις θα καταλάβεις το ποιόν τους, άλλους που θα σου πάρει αρκετό καιρό να καταλάβεις τι καπνό φουμάρουν, άλλους που θα είναι ανοιχτό βιβλίο, άλλοι καλόκαρδοι, άλλοι πιο μαζεμένοι. Κατά τη διάρκεια μιας ζωής, έρχεσαι αντιμέτωπος με διαφόρων λογής ανθρώπων. Άλλοι θα σε αγαπήσουν, άλλοι θα προσπαθήσουν να σου κάνουν κακό, άλλοι θα σε κακολογήσουν, άλλοι θα σου βάζουν τρικλοποδιές, άλλοι θα σε υποτιμήσουν.

Όχι γιατί τους έκανες κάτι. Απλά επειδή εκείνοι δεν μπορούν να βλέπουν να γίνονται μπροστά τους όμορφα πράγματα και θέλουν να τα λασπώσουν. Θα υπάρξουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις των ανθρώπων που θα σου ανοίξουν την αγκαλιά τους και θα σε τοποθετήσουν στο ωραιότερο μέρος της καρδιά τους. Γιατί κατάλαβαν το ποιος είσαι και σε εκτίμησαν. Γιατί είδαν μέσα σου κάτι καλό για εκείνους. Μακριά από συμφέροντα και συναναστροφές με «ζόμπι», που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σου ρουφάνε την ενέργεια, να εποφθαλμιούν τη θέση σου, να ζηλεύουν τις σχέσεις σου. Οι στιγμές, θα μου πεις αγαπημένε μου αναγνώστη, που νιώθεις τη ζηλοφθονία και την μιζέρια είναι περισσότερες από εκείνες που θα κάνουν να πεις ένα ευχαριστώ προς το ανθρώπινο είδος. Και τον πόνο θα βιώσεις, και την απιστία, και τον φθόνο, και το ψέμα.

Και τότε είναι που θα έρχονται οι στιγμές που θα περνάς από χίλια δυο τεστ κάθε άνθρωπο που θα γνωρίζεις, έχοντας την πατήσει στο παρελθόν από καλοθελητές. Πολλές φορές θα έρθουν στο κατώφλι σου άνθρωποι ντυμένοι με τη στολή του φίλου. Που θα σε πληγώσουν. Που μπορεί να σε κάνουν να φτάσεις στο σημείο να αμφισβητήσεις ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό. Δύσκολο, ακόμη πιο πολύ στις μέρες μας, να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους. Δεν ξέρω ποιοι είναι πλέον οι καλοί και οι κακοί. Άλλωστε τα φαινόμενα λένε ότι απατούν και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Κάτι όμορφο μπορεί μέσα του να κρύβει σαπίλα, κάτι άσχημο να κρύβει μέσα του σπάνια ομορφιά. Το μόνο που ξέρω να σου πω σίγουρα, αγαπημένε μου, είναι ότι στο μυαλό μου θα ήθελα ο κόσμος αυτός να είναι πολύ διαφορετικός. Να υπήρχαν μόνο άνθρωποι, απλοί, σωστοί, ειλικρινείς. Δεν ξέρω αν κάναμε όλοι μας μια προσπάθεια να είμαστε σωστοί, αν θα καταφέρναμε κάτι. Δεν έχουμε πάντως κάτι να χάσουμε. Ας το φροντίσουμε. Δεν μπορεί να χάθηκε η ανθρωπιά και η καλοσύνη…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.