Μεγάλο πράγμα να μπορείς να αλλάξεις μια ζωή

Με χαρά διαβάζω, αγαπημένε μου αναγνώστη ότι με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία ήδη έχουν κατατεθεί πάνω από 450 αιτήσεις. 450 οικογένειες, στον αγώνα, γιατί αγώνας είναι που δεν ξέρεις κι αν το τέλος θα είναι αίσιο, για να μπορέσουν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κάποιο νοσοκομείο, περιμένοντας να πάρει την αγάπη που του πρέπει. Δεν ξέρω από τη διαδικασία θα περάσουν αυτά τα ζευγάρια μέχρι να ακούσουν το μεγάλο «ναι» και να πάρουν στην αγκαλιά τους το νέο μέλος της οικογένειας τους. Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα έχει απλοποιηθεί κάπως η όλη διαδικασία, χωρίς παράλογες γραφειοκρατίες.

Υπάρχουν ζευγάρια εκεί έξω που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δώσουν χαρά σε ένα πλάσμα που κάποιοι το έφεραν στον κόσμο και το παράτησαν σε ένα κρύο δωμάτιο ενός ιδρύματος. Υπάρχουν ζευγάρια που χρόνια παλεύουν να κάνουν ένα παιδί, δεν τα καταφέρνουν και η μόνη τους ελπίδα μένει να υιοθετήσουν μια από αυτές τις ψυχές, που κάθε τόσο βλέπουμε στα ρεπορτάζ της τηλεόρασης να λένε ότι είναι εκεί και αναζητούν μια αγκαλιά. Ποιος δεν θέλει λοιπόν να αλλάξει η ζωή αυτών των παιδιών, αφού γίνεται; Γι αυτό, όσοι μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, ας βοηθήσουν πρώτα απ’ όλα αυτά τα παιδιά να βρουν το δρόμο τους στη ζωή και μετά όλα αυτά τα ζευγάρια, που βρίσκονται σε ατελείωτες λίστες αναμονής, περιμένοντας να γίνουν γονείς από επιλογή. Μια επιλογή που θα αλλάξει την ζωή τους. Μια επιλογή που αποτελεί μια πράξη αγάπης. Γιατί μόνο αγάπη χρειάζεται για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Γιατί μόνο αγάπη χρειάζεται για να προσφέρεις σε κάποιον, αυτό που κάποιοι άλλοι του στέρησαν. Γι αυτό, αν είσαι από τους ανθρώπους που είτε το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού και διστάζεις, είτε έχεις ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες να υιοθετήσεις ένα παιδί, σε συγχαίρω και σε προτρέπω να μη τα παρατήσεις, ακόμη κι αν οι συνθήκες δείχνουν να μην είναι μαζί σου. Όταν απογοητεύεσαι, να σκέφτεσαι την ευτυχία που θα δώσεις σε ένα παιδί. Σκέψου πως θα νιώσει μια ψυχή, που μπορεί και να μην είναι πλέον μωρό, όταν πλέον θα νιώθει πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, να πας εσύ και ο σύντροφος σου και να το αγκαλιάσετε. Που θα του δείξετε πόσο σημαντικό είναι για εσάς. Μεγάλο πράγμα να μπορείς να αλλάξεις μια ζωή, που πιθανόν δεν θα είχε μια ευτυχή πορεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.