Μένουμε Μαγνησία

Στο μέιλ μου φτάνουν καθημερινά προσφορές από αεροπορικές εταιρίες. Προτείνουν ταξίδια, χαμηλού κόστους για το εξωτερικό. Και καλά κάνουν. Η απάντηση μου όμως φέτος είναι «Μένω Ελλάδα», στηρίζω τον τόπο μου, τη Μαγνησία. Προσωπικά, κάθε χρόνο το ίδιο κάνω. Όχι επειδή πρέπει να αποδείξω ότι αγαπώ τη χώρα μου, την περιοχή μου, αλλά γιατί έτσι λέει η καρδιά μου. Φέτος ακόμη περισσότερο. Κι αυτό καλούμαστε να κάνουμε όλοι. Να αγαπήσουμε και πάλι τον εαυτό μας, τον διπλανό μας, τη πόλη μας, το χωριό μας, το νησί μας, τη χώρα μας.

Κατανοώ ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει με τα υπόλοιπα. Μας έχουμε μείνει κάποια υπολείμματα φόβου και αγωνίας όσον αφορά τον κορωνοϊό. Το ότι δεν θα είναι ίδιο όμως με τα υπόλοιπα καλοκαίρια της ζωής μας, δεν πάει να πει ότι δεν θα είναι εξίσου συναρπαστικό, γεμάτο από εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Όχι, δεν θα αφήσουμε το καλοκαίρι μας να πάει στράφι. Θα το χαρούμε, προσπαθώντας να διώξουμε μακριά τον όποιο φόβο μας. Όχι, δεν θα αφήσουμε την μιζέρια να «παίξει μπάλα». Συζητώντας με φίλους για το τι θα κάνουμε φέτος από θέμα διακοπών, άλλοι είναι διστακτικοί, άλλοι έχουν ήδη κάνει τα σχέδια τους για το που και πως θα περάσουν το διάστημα της άδειας τους. Να σου πω την αλήθεια, το ίδιο είμαι κι εγώ. Κι όπως και τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος θα επιλέξω Μαγνησία.

Γιατί που αλλού θα μπορέσω να βρω τόσο πράσινο; Σε ποιο μέρος στον πλανήτη μπορώ να πάω που να είναι περιτριγυρισμένο από θάλασσα; Δεν είμαι τοπικίστρια (λέμε τώρα), αλλά πουθενά στον κόσμο δεν πρόκειται τα μάτια μου να αντικρίσουν τις εικόνες που θα συναντήσω στον τόπο μου. Δρομάκια, καλντερίμια, θάλασσες καθαρές και πανέμορφες, το βουνό –καμάρι μας, το Πήλιο, που όποιος το επισκέπτεται πάλι εδώ γυρνάει, τα νησιά μας, τις Σποράδες, που προσφέρουν στον επισκέπτη όλα όσα επιθυμεί. Την ηρεμία, τη καλοπέραση, την ομορφιά του τοπίου. Φέτος λοιπόν, μένουμε Μαγνησία και προσπαθούμε να κάνουμε τις διακοπές μας αξέχαστες. Είναι μια ευκαιρία να μετρηθούμε, να δείξουμε την αγάπη προς τη χώρα μας, στους ανθρώπους του τουρισμού, που περνάνε δύσκολες ώρες, δίνοντας τους μια ανάσα. Φέτος μένουμε Μαγνησία και είμαι σίγουρη, αγαπημένε μου, ότι το καλοκαίρι, θα το περάσουμε έτσι όπως ακριβώς του πρέπει, έτσι ακριβώς όπως μας αξίζει. Χαμογελαστά, ξέγνοιαστα, με οικογένεια και φίλους, με παρέες και τσίπουρα, με παγωτό και ποτά στις παραλίες μας. Ραντεβού λοιπόν σε κάποιο κοντινό ή απομακρυσμένο προορισμό της Μαγνησίας μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.