Μην το σκέφτεσαι καθόλου

Αν κάποιος σου έλεγε πως ένα πράγμα θα ήταν αυτό που θα μπορούσες να διδάξεις στο παιδί σου, ξέρεις ποιο θα είναι αυτό που θα διάλεγες, αγαπημένε μου αναγνώστη; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά που κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει, πόσο μάλλον ένα παιδί που μέρα με τη μέρα διαμορφώνει τον χαρακτήρα του. Αν με ρωτούσες, εκείνο που θα ήθελα να μεταδώσω σε κάποιον άλλον, είναι πρώτον το πώς μπορεί κάποιος να παραμένει άνθρωπος και δεύτερον, την αξία του να αγαπά. Νομίζω ότι η αγάπη, είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που κάποιος πρέπει να σκεφτεί, να διαβάσει, να δει όλες τις πτυχές, να κατανοήσει.

Πάρε παράδειγμα την μάνα σου ή την γιαγιά σου. Κοίτα τον πατέρα που περιμένει με αγωνία το παιδί του να μπει μέσα στο σχολείο και μετά να φύγει. Παρατήρησε τον φυσικό τρόπο με τον οποίο υπάρχετε στη ζωή ο ένας του άλλου με τα αδέλφια σου. Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Όχι μόνο στα φανταχτερά και σε όσα είναι γεμάτα από φως, αλλά και στα πιο σκοτεινά.

Σήκωσε το βλέμμα σου και κοίταξε σε ένα μπαλκόνι. Διάβασε ένα βιβλίο. Κάνε καινούργιες γνωριμίες. Πήγαινε σε μια συναυλία. Τραγούδησε. Επέλεξε να πας να δεις μια θεατρική παράσταση. Όλα αυτά μέσα τους εμπεριέχουν αγάπη. Πολλοί αναρωτιούνται αν η αγάπη μαθαίνεται. Προφανώς. Μέσα από καταστάσεις που περνάς, από ανθρώπους που γνωρίζεις, μαθαίνεις πρώτα τον εαυτό σου, αργότερα τους άλλους και στο τέλος εκείνο που μένει, ανεξαρτήτου αποτελέσματος της σχέσης, είναι το συναίσθημα της αγάπης. Μπορεί για κάποιους να είναι άπιαστο όνειρο, εκείνο που ξέρω εγώ είναι πως αν ο καθένας που γνώριζε την αγάπη, μπορούσε να την διδάξει και να την μοιράσει, τότε δεν θα υπάρχει ούτε ένα δυστυχισμένο πλάσμα σε αυτόν εδώ τον κόσμο.

Πως θα την μοιράσεις και θα την διδάξεις; Το πιο απλό; Κάνε μια πράξη που θα προσφέρει χαρά σε κάποιον. Αυτή τη στιγμή που με διαβάζεις. Μην το πολυσκέφτεσαι. Ξεκόλλα τα μάτια σου από τον υπολογιστή και προσέφερε αγάπη σε κάποιον για τον οποίον νοιάζεσαι. Προς κάποιον ξένο. Λίγη σημασία έχει. Το σημαντικό είναι να δράσεις, με αγάπη. Πάρε τηλέφωνο να δεις τι κάνει κάποιος που έχεις καιρό να μιλήσετε. Πάρε μια αγκαλιά κάποιον που θεωρείς δεδομένο ότι ξέρει ότι τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι. Δώσε ένα φιλί σε κάποιον που τελευταία μόνο του γκρινιάζεις. Μη το σκέφτεσαι, απλά κάντο. Μην το αφήσεις για αύριο. Σήμερα που το σκέφτηκες, σήμερα πράξε το. Καταφέραμε, για κάποιο λόγο, να θεωρούμε ότι οι αισθηματίες είναι συνώνυμο του μελό. Ε, και; Ακόμη κι αυτό να συμβαίνει σε ποιον θα απολογηθούμε; Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να αγαπάς και να αγαπιέσαι, αλλά να το δείχνεις έμπρακτα κιόλας;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.