Μυστήρια πλάσματα

Μεγαλώσαμε, μαθαίνοντας ότι η Εύα, η πρωτόπλαστη, δημιουργήθηκε από το πλευρό το Αδάμ. Αποτελεί μυστήριο για ορισμένους, όπως και για μένα, γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Θα μου πεις, μυστήριο αποτελεί από μόνο του το γυναικείο φύλο. Οι γυναίκες, θα λειτουργήσουν διαφορετικά, αναλόγως με το ποιον έχουν να κάνουν. Με το ποιος είναι απέναντι τους.

Έχουν γραφτεί διάφορα κατά καιρούς για τον τρόπο που λειτουργούν. Νομίζω ότι οι άντρες ποτέ, όσο και αν το αναλύσουν, δεν θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο τους. Πρόκειται για έναν κόσμο διαφορετικό, πολύ μακριά από τη σκέψη των ανδρών. Είναι υπέροχο, αν και αποδεδειγμένα πολύπλοκο. Θα κολλήσει σε κάτι απλό και ασήμαντο για κάποιους, αλλά θα καταφέρει να λύσει με το πείσμα και την αποφασιστικότητα της κάτι που στα μάτια ενός άντρα θα φάνταζε απροσπέλαστο. Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που οι άντρες φοβούνται τις γυναίκες. Ή για να το θέσω καλύτερα, το μυαλό των γυναικών. Τους φαίνεται ως Γολγοθάς το να το ψάξουν, ίσως και να φοβούνται πως είναι ένα σκαλοπάτι ανώτερες. Τις προάλλες, συζητώντας με έναν φίλο μου, προσπαθούσε να μου εξηγήσει τους λόγους που το γυναικείο μυαλό τον μπερδεύει.

Να σου πω την αλήθεια, αγαπημένε μου αναγνώστη, άκρη δεν πολύ έβγαλα, εκείνο όμως που μου έγινε ξεκάθαρο ήταν ότι παρ’ όλο που δεν μας καταλαβαίνουν πολλές φορές, μας σέβονται, εκτιμούν τις δυνατότητες που έχουμε, καθώς και την ευελιξία όταν τυχαίνουν οι «στραβές» να τα βγάζουμε πέρα, με ελάχιστες απώλειες. Μας χαρακτήρισε ευρηματικές, υπομονετικές, δυνατές, έτοιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Από το πιο μικρό έως το πιο δύσκολο. Του απάντησα ότι δεν είναι εύκολος ο ρόλος μας, αλλά μια γυναίκα που έχει δύναμη δεν έχει παρά μόνο ένα δρόμο. Να τα καταφέρει. Και δε νομίζω να διαφωνεί κανείς όταν μια γυναίκα καταφέρνει και φέρνει εις πέρας δουλειά και σπίτι. Όταν έχει να φροντίζει τις υποχρεώσεις στο γραφείο και ταυτόχρονα να κάνει όλο το νοικοκυριό και ότι άλλο προκύψει.

Να είναι εκεί, δίπλα στα παιδιά και την οικογένεια της, αλλά να μην ξεχνά και την θηλυκή της πλευρά. Να είναι φίλη που θα είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή δίπλα στους αγαπημένους της. Εκείνο που φοβούνται, μου έλεγε ο φίλος μου, είναι αν τύχει στο δρόμο τους και φανεί μια έξυπνη γυναίκα. Φοβούνται μήπως φανούν «λίγοι» μπροστά σε εκείνες. Τι του απάντησα; Πως κακώς υπάρχει αυτός ο φόβος. Γιατί αν βρεθείς με μια τέτοια γυναίκα, μόνο και μόνο η πρόκληση του να μπορέσεις να δοκιμάσεις τις αντοχές σου μαζί της, θα είναι ένα δώρο. Γι αυτό χαλαρώστε, αγαπημένοι μου και αρχίστε να τις ψάχνετε. Δεν είναι τίποτα άλλο από άνθρωποι κι εκείνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.