Να μας βρουν τα Χριστούγεννα με αυτούς που αγαπάμε

Τα Χριστούγεννα έφτασαν. Η πιο όμορφη και υπέρλαμπρη γιορτή του χρόνου είναι εδώ. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου θα δεις λαμπιόνια. Στους δρόμους, τα μαγαζιά, τα σπίτια. Είναι η εποχή που επιβάλλεται να στολιστείς και εσύ, να βάλεις τα καλά σου για να ταιριάζεις με το όλο κλίμα. Να συναντήσεις αγαπημένα σου πρόσωπα, να ανταλλάξετε δώρα, αγκαλιές και φιλιά.

Μεγάλο πράγμα αυτή η χρυσόσκονη που βρίσκεται πάνω σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα και παντού γύρω μας, να μπορέσει να τρυπώσει και στις καρδιές μας. Αυτή η μαγεία των ημερών να έρθει και να μας ολοκληρώσει. Να μας γυρίσει στα σπίτια μας, που θα μυρίζουν κανένα και πορτοκάλι, να νιώσουμε τη ζεστασιά τους ή να πάρεις τον ομματιών μας και να πάμε ένα ταξίδι. Άργησα να το σκεφτώ, αλλιώς θα το έκανα. Θα ήθελα, αν μπορούσα να σας ρωτούσα και να μου απαντούσατε, που θα θέλατε να σας βρουν φέτος οι γιορτές. Έκανα όμως ένα πρόχειρο γκάλοπ μεταξύ φίλων και αυτό που ψηφίστηκε παμψηφεί ως η επικρατέστερη απάντηση ήταν «στο σπίτι μου», «με την οικογένεια μου». Ναι, μπορεί να γκρινιάζουμε καμιά φορά, να μαλώνουμε πολύ περισσότερο μεταξύ μας, όμως την οικογένεια μας δεν την αλλάζουμε με τίποτα.

Γιατί πολύ απλά ξέρουμε ότι όμοια της δεν πρόκειται να βρούμε πουθενά. Σπίτι λοιπόν θέλουν να περάσουν οι περισσότεροι από εμάς τα Χριστούγεννα, εκεί που η αγάπη υπερχειλίζει, ταυτόχρονα με τις μυρωδιές από τις λιχουδιές που θα κοσμήσουν το γιορτινό τραπέζι. Είναι όμορφο να βρίσκεσαι αυτές τις ημέρες στο σπίτι σου. Να γιορτάζεις και να χαίρεσαι μαζί με την οικογένεια σου. Με εκείνους που σε θυμούνται ακόμη να πηγαίνεις να τους τραγουδάς τα κάλαντα ή να τους ζητάς το καθιερωμένο δώρο κάτω από το δέντρο. Κακά τα ψέματα. Ακόμη και αν είμαστε τόσο εγωιστές και δεν το παραδεχόμαστε, τους αγαπάμε τους δικούς μας. Ακόμη και όταν μας θυμώνουν, ακόμη και όταν νιώθουμε να μας «πνίγουν» με την αγάπη τους. Οπότε, δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη επιλογή από το περάσεις αυτές τις ημέρες μαζί τους.

Δεν ξέρω αν εσύ θα το πράξεις ή θα επιλέξεις να πάρεις τη βαλιτσούλα σου και να πας κάπου αλλού, όπως και να έχει πάντως εγώ θα ευχηθώ όπου και να βρεθεί ο καθένας από εμάς, να περάσει αυτά τα Χριστούγεννα με ανθρώπους που εκτιμά και αγαπά. Εκείνους που δεν θα χρειαστεί να τους κάνουμε κάποιο δώρο για να τους αποδείξουμε τα αισθήματα μας, εκείνους που ξέρουν πολύ καλά ότι είναι σημαντικοί για μας. Καλά Χριστούγεννα και φέτος έχω μια ιδέα. Αντί να σκάσουμε από το πολύ φαγητό, να σκάσουμε από αγάπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.