Να σε προσέχεις

Ο καθένας από εμάς, αγαπημένε μου αναγνώστη, έχει και τα ελαττώματα του. Εντάξει, δεν χρειάζεται να κάτσεις να τα απαριθμήσεις τώρα που στα θύμισα. Άλλο πράγμα θέλω να σου υπενθυμίσω. Ότι σαν άνθρωπος, προφανώς και πληγώθηκες, ένιωσες να λυγίζεις, πλήγωσες. Αλλά στο τέλος, λίγο πριν κοιμηθείς, κάνοντας τον απολογισμό της ημέρας, έβαζες ένα «+» στον εαυτό σου. Και ξέρεις ότι δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Να σου το αναγνωρίσεις. Γιατί το σημείο από το οποίο ξεκίνησες, μέχρι το σημείο που έχεις φτάσει σήμερα, απέχει πολύ.

Μπορεί ο δρόμος να μην ήταν στρωμένος με χαλιά για να πατήσεις, όμως εσύ, με σταθερά και αργά βήματα κατάφερες να βρίσκεσαι ολοένα και πιο κοντά σε αυτό που πιστεύεις ότι αξίζεις. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σου κρύβεις δύναμη. Ότι έχεις πίστη. Στο έχω γράψει πολλές φορές ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός, γι αυτό και ξεχωρίζει. Σημασία όμως δεν έχει να κάνουμε τα πάντα τέλεια, εξάλλου ποιος ορίζει τι είναι τέλειο τελικά. Σημασία έχει να μην σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Να το παλεύεις.

Οι δοκιμασίες που μας δίνει η ζωή, πολλές φορές φαντάζουν απροσπέλαστες. Για κάτσε όμως και σκέψου. Πόσες φορές κατάφερες να βγεις νικητής, από περιπτώσεις που τις είχες εξ αρχής θεωρήσει ως χαμένη υπόθεση; Πολλές, είμαι σίγουρη. Στιγμές που οι μέρες σου φάνταζαν βασανιστήρια. Βράδια που έπεφτες να κοιμηθείς και οι αγωνίες σου έπιαναν ταβάνι. Κι όμως, μέσα από αυτές τις καταστάσεις, τις στιγμές της απόλυτης απόγνωσης, του σφιξίματος δυνατά στο μαξιλάρι και το γοερό κλάμα, αντιλήφθηκες πόση δύναμη έχεις. Ακόμη κι αν έχεις κάνει λάθη.

Ακόμη και αν απέτυχες. Ακόμη και αν οι αποφάσεις που έλαβες κάποιες στιγμές δεν ήταν οι σωστές. Δεν παύεις να είσαι εσύ. Που δεν παραμύθιασες ούτε τον εαυτό σου, ούτε τους γύρω σου. Που ανέλαβες τις ευθύνες σου και πλήρωσες για τις αστοχίες σου. Που οι λάθος αποφάσεις σε δίδαξαν και σου έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα έτσι ώστε στο μέλλον να πορευτείς με περισσότερη σύνεση. Θα σου φανεί περίεργο, αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που σε θαυμάζουν για τον τρόπο που επέλεξες να πορευτείς στη ζωή. Που σε έχουν για πρότυπο, παρ’ όλο που εσύ νομίζεις ότι μόνο λάθη έχεις κάνει μέχρι τώρα. Είσαι λάθος όμως. Και ξέρεις τι είναι σημαντικότερο τελικά σε αυτή τη ζωή;

Παρά τις όποιες αδυναμίες σου, να είσαι άξιος σεβασμού και αγάπης από τους γύρω σου. Και άκουσε με, πολυτιμότερο δώρο από αυτό δεν πρόκειται να λάβεις. Γι αυτό να σε προσέχεις, να σε δέχεσαι και να σε αγαπάς. Ο καθένας μας είναι άξιος γι αυτά που έχει καταφέρει και γι αυτό που είναι. Μη το ξεχνάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.