Όχι άλλη μιζέρια παρακαλώ…

Διακρίνω μια μιζέρια σε όλα τα ζητήματα, ή μήπως είναι ιδέα μου, αγαπημένε μου αναγνώστη; Άκουγα μια κοπέλα να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι έχει βαρεθεί την ζωή της, ότι βαριέται να κάνει τα ίδια και τα ίδια και πως όλο αυτό σίγουρα δεν θα συνέβαινε αν είχε παραπάνω χρήματα. Εντάξει. Θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη ότι οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες. Κι εμένα, αν με ρωτάς, αυτή τη στιγμή θα ήθελα να είμαι στη Νέα Υόρκη και να γεμίζω τσάντες με ρούχα και παπούτσια. Δεν μπορώ να το κάνω. Κατανοώ τους λόγους.

Αλλά αυτό δεν με έχει κάνει να σταματήσω να ονειρεύομαι ότι κάποια στιγμή στη ζωή μου θα καταφέρω να κάνω αυτό το ταξίδι που τόσο θέλω. Καλά και τα λεφτά, καλά και τα ταξίδια, καλοί και οι έξοδοι σε μπαρ και εστιατόρια, αλλά φτάνουν μόνο αυτά για να μη νιώθεις ότι η ζωή σου έχει καταντήσει μίζερη; Βλέπω νέα άτομα να μοιάζουν πιο γερασμένα κι από ηλικιωμένους. Κι εγώ, καμιά φορά όταν δεν είμαι και στα πολύ καλά μου, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη βλέπω μια πιο γερασμένη γυναίκα και αναρωτιέμαι τι είναι τελικά αυτό που μας οδήγησε στο να…γεράσουμε πριν την ώρα μας. Ναι, σε εσένα απευθύνομαι, που αυτή τη στιγμή με διαβάζεις.

Είναι δυνατόν, πάνω στο άνθος της ηλικίας σου να έχεις «βουλιάξει» τόσο; Ο καθένας από εσάς μπορεί να μου απαριθμήσει χίλια δυο προβλήματα που τον απασχολούν, γι αυτό είμαι σίγουρη. Όμως μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε λίγο από το όνειρο; Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί πόσο τυχερός είσαι; Και είσαι αν έχεις την υγεία σου, αν η οικογένεια και οι φίλοι σου είναι καλά, αν έχεις μια δουλειά, ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου. Ξέρω, αυτά είναι τα βασικά. Σκέψου όμως, κάποιοι δεν έχουν ούτε αυτά που εμείς θεωρούμε ως αυτονόητα.

Γι αυτό σταμάτα να κλαίγεσαι. Αν κάτι δεν σε ικανοποιεί στη ζωή σου, αν βαρέθηκες τη δουλειά σου, αν ο σύντροφος σου πλέον δεν σε ικανοποιεί, αν με τους φίλους σου έχεις χάσει επαφή, κάνε κάτι να το αλλάξεις. Ψάξε να βρεις να κάνεις κάτι άλλο, κάτι που θα σε καλύπτει περισσότερο. Απομάκρυνε τους ανθρώπους που πιστεύεις ότι προσδίδουν μια τοξικότητα στη ζωή σου. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου για να καταφέρεις να κάνεις το οποιοδήποτε όνειρο σου πραγματικότητα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν εσύ συνεχίζεις να βουλιάζεις όλο ένα και περισσότερο στον καναπέ σου. Στο γράφω για να το διαβάσω κι εγώ. Κουνήσου, δεν είσαι δέντρο…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.