Όχι θα κάτσω να σκάσω

Παλιά το έκανα κι εγώ, από τη στιγμή όπως μου κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθά σε τίποτα απολύτως, παρά μόνο στο να πονοκεφαλιάζει το κεφάλι σου και να μη σε κάνει να βλέπεις καθαρά τις καταστάσεις, προσπαθώ να το αποφεύγω. Και μιλάω, αγαπημένε μου αναγνώστη, για τους ανθρώπους που είναι της υπέρ ανάλυσης των γεγονότων. Θα μου πεις να μην κάτσεις να σκεφτείς; Θα κάτσεις, αλλά καμιά φορά είναι προτιμότερο να αποδέχεσαι εξ αρχής μια δεδομένη κατάσταση, αν μπορείς να κάνεις κάτι να την αλλάξεις, αν περνά από το χέρι σου, αλλά να μην σου γίνεται και «βρόγχος». Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές.

Μπορεί δύσκολα να γίνονται διακριτές, ειδικά στην εποχή που ζούμε, αλλά πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι αν μια κατάσταση θα εξελιχθεί σε καλή ή κακή, γι αυτό δεν είναι κακό να ακολουθήσουμε τη συμβουλή που έδιναν οι παλαιότεροι, να έχουμε δηλαδή μάτια και αυτιά ανοιχτά ανά πάσα ώρα και στιγμή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος και τι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Είναι ανώφελο να καθόμαστε να στεναχωριόμαστε και να σπάμε το κεφάλι μας για κάτι που δεν έχει πάει έτσι ακριβώς όπως θα θέλαμε. Αν έχουμε την υγεία μας, αν έχουμε τα εφόδια να ξανά προσπαθήσουμε, ποιος ο λόγος να υποβάλλουμε τους εαυτούς μας σε αυτό το βάσανο; Γελάω καμιά φορά ξέρεις, αγαπημένε μου, γιατί καθόμαστε και χολοσκάμε για πράγματα, για ενέργειες ανθρώπων, που τώρα αν τις σκεφτούμε μας φαίνονται τόσο αστείες. Και προφανώς έτσι ήταν από την αρχή, απλά εμείς επιλέξαμε να τις δραματοποιήσουμε, δεν τις αντιληφθήκαμε.

Τα περιπλέκουμε έτσι στο κεφάλι μας, κάνοντας την τρίχα – τριχιά. Ποιος ο λόγος να χαλάσεις τη ζαχαρένια σου για κάτι που εξ αρχής δεν περνάει από το χέρι σου να το αλλάξεις; Αν μπορείς, τότε ναι, μαζί σου, να στύψεις το κεφάλι σου και να βρεις τη λύση. Αν δεν μπορείς όμως; Γιατί να στεναχωριέσαι άδικα; Είτε κλειστείς στον εαυτό σου, είτε κλάψεις, είτε μαυρίσεις την ψυχή σου, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι. Το ζητούμενο είναι να παραμένεις ψύχραιμος, ήρεμος, να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων, γιατί ναι, υπάρχει κι αυτή. Μέτρο χρειαζόμαστε, γιατί γενικότερα το έχουμε χάσει. Μέτρο και διάλογο. Με συζήτηση λύνονται πολλά ζητήματα, να το θυμάσαι. Αντί λοιπόν να βγάζετε μόνοι σας συμπεράσματα, να κάνετε σενάρια, που τις περισσότερες φορές δεν ευσταθούν, κουβεντιάστε, συνεννοηθείτε, βρείτε λύσεις, κρατήστε τους φίλους σας, διακωμωδήστε το και όλα καλά θα πάνε. Μη σκάτε…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.