Όσοι μας κάνουν να χαμογελάμε

Χαίρομαι πολύ που υπάρχει αυτή η επικοινωνία ανάμεσα μας και με αφορμή το χθεσινό μου άρθρο, μου τηλεφώνησε μια γλυκύτατη κυρία για να μου πει πως όσο μεγαλώνει, τόσο θεωρεί πιο σημαντικό να είναι κάποιος αισιόδοξος. Λογικό, οι όποιες εμπειρίες μας να μας έχουν κάνει επιφυλακτικούς απέναντι σε κάθε τι καινούργιο. Πόσο μάλλον όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις. Γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και τον περνάμε από κόσκινο μέχρι να βεβαιωθούμε ότι είναι τελικά ότι μας δείχνει. Ο καθένας θέτει τα δικά του κριτήρια και είναι απολύτως σεβαστό. Αν με ρωτούσες όμως, αγαπημένε μου αναγνώστη, τι θεωρώ ξεχωριστό, για να μπορέσω ακόμη και να πιω έναν καφέ με κάποιον άνθρωπο, είναι να έχει καλή διάθεση και να με κάνει να γελώ. Προφανώς και εκεί έξω υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που θα θελήσουν να κάνουν κάτι για μας.

Να μας βοηθήσουν όταν παραστεί ανάγκη. Να πουν μια καλή κουβέντα για να μας ανεβάσουν το ηθικό. Να αστειευτούν, θεωρώντας ότι έτσι θα μας κάνουν να ξεχαστούμε ή να νιώσουμε κάπως καλύτερα. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που μας αγαπούν, μας νοιάζονται, θέλουν το καλό μας, επιζητούν να μας βλέπουν να είμαστε χαρούμενοι. Αυτό δε σημαίνει ότι σώνει και ντε πρέπει να αποτελούν μέρος της ζωής σου. Πολύ απλά γιατί μπορεί να θέλουν να είσαι καλά, όμως δεν κάνουν τίποτα γι αυτό. Τι να το κάνω εγώ αν τα λόγια μένουν πάντα λόγια και δεν γίνονται πράξη; Και είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσεις στο γεγονός ότι μας αξίζουν στη ζωή μας να βρίσκονται άνθρωποι που θα επιζητούν να βρίσκονται κοντά μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είναι εκείνοι που θα σου στέλνουν μήνυμα για να σου πουν ένα «καλημέρα» και εκείνοι που θα έρθουν να σε βρουν με την πρώτη ευκαιρία επειδή δεν σε άκουσαν καλά στο τηλέφωνο.

Είναι εκείνοι που με το που θα ξυπνήσουν θα σου τηλεφωνήσουν για να δουν τι κάνεις, που δεν τσιγκουνεύονται στα σ’ αγαπώ τους και τα μου λείπεις, που θα κάνουν οτιδήποτε μόνο και μόνο για να σε δουν να χαμογελάς. Μια ξαφνική επίσκεψη, μια αιφνιδιαστική «απαγωγή» από το σπίτι για να πάτε να φάτε παγωτό, ένα φιλί εκεί που δεν το περιμένεις, μια γλυκιά κουβέντα την ώρα που επιθυμούσες όσο τίποτα άλλο να την ακούσεις, μπορεί να σου αλλάξουν την ψυχολογία στο λεπτό. Θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους. Ή μάλλον όχι ακριβώς πράγματα, αλλά πράξεις ανθρώπων, απλές, καθημερινές που μπορούν να γεμίσουν το μέσα μας με συναισθήματα πληρότητας, κάνοντας μας να νιώθουμε μοναδικοί. Αν είσαι από τους τυχερούς και στη ζωή σου βρίσκονται τέτοια πλάσματα, που παρά τις δικές τους σκοτούρες, θα βρουν χρόνο για να σχηματίσουν στο πρόσωπο σου ένα χαμόγελο, δείξε τους και εσύ πόσο σημαντικοί είναι για σένα. Γιατί απλά είναι οι άνθρωποι που προσπερνούν τα λόγια και μένουν στις πράξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.