Όταν οι «άρχοντες» δεν θέλουν, η κοινωνία μπορεί

Κανείς νομίζω δεν θα πίστευε, ότι κάποιος αρνείται να βοηθήσει παιδιά. Κι όμως, στο Βόλο με τα 1 εκ. λαμπάκια, που κάποιοι κομπάζουν και υπερηφανεύονται σαν «γύφτικα σκερπάνια», έγινε και αυτό. Μια ανάλγητη δημοτική αρχή, όπου βγαίνει στα κανάλια και «διαφημίζει» το πόσο κοντά στους πολίτες είναι, αρνήθηκε να σταθεί αρωγός και να εξασφαλίσει χρήματα έτσι ώστε παιδιά με κινητικά προβλήματα να αποκτήσουν το δικό τους λεωφορείο, που θα τους επέτρεπε να μετακινούνται στο σχολείο τους με ευκολία.

Ακούγεται απίστευτο, κι όμως στο Βόλο του Μπέου είναι αληθινό. Τώρα όμως που το σκέφτομαι, αγαπημένε μου αναγνώστη, ίσως και αυτή η άρνηση να ήταν ένα δώρο γι αυτά τα παιδιά, αλλά και για μια πόλη ολόκληρη. Κι αυτό γιατί ένας Βόλος ξεσηκώθηκε. Αφυπνίστηκε. Είδε τι συμβαίνει και πως αντιμετωπίζει μια δημοτική αρχή μια κατηγορία ανθρώπων, ίσως την πιο ευαίσθητη και αντέδρασε. Όχι με βρισιές, ούτε υπονοούμενα. Αλλά με καλοσύνη. Απέναντι σε αυτά τα παιδιά, σε αυτές τις οικογένειες που ζητούν το αυτονόητο. Τα παιδιά τους, που μόνο καλοσύνη έχουν μέσα τους, να μπορούν απρόσκοπτα και με ευκολία να πηγαίνουν στο σχολείο τους. Μια πόλη ξεσηκώθηκε, βγήκε στους δρόμους, πουλούσε κουπόνια, έγιναν εκδηλώσεις, θα γίνουν κι άλλες, ανώνυμοι δωρητές προσέφεραν, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, από το υστέρημα τους έβγαλαν και έδωσαν έστω ένα ευρώ. Γιατί κατανόησαν ότι ο σκοπός είναι ιερός. Εκτός όμως από τον απλό κόσμο, που προφανώς και δεν του περισσεύει για να δώσει, καθοριστική υπήρξε η προσφορά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με 60.000 ευρώ.

Το διάβαζα χθες και δεν το πίστευα. Όχι τόσο για το ύψος του ποσού, αλλά γιατί σε μια πόλη που δείχνει να «κοιμάται» σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχουν οργανισμοί και φορείς που επαγρυπνούν, που είναι ευαισθητοποιημένοι, που αν τους προσεγγίσεις με τον σωστό τρόπο, τους εξηγήσεις τον σκοπό και τον στόχο σου, θα βρεθούν συνοδοιπόροι στον αγώνα σου. Κι αυτή η κίνηση για μένα λέει πολλά. Λέει ότι μόνο αν εμείς είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα. Μόνο αν υπάρχουν συνεργασίες οι στόχοι πετυχαίνονται. Μόνο αν η ευαισθησία υπερτερεί του εγωισμού όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν. Γι αυτό και πιστεύω ότι το καλύτερο δώρο μας έκανε η δημοτική αρχή. Μας αφύπνισε, μας ένωσε και μας έδειξε πάλι τον δρόμο που είχαμε για λίγο ξεχάσει. Αυτόν που θα βαδίζουμε μαζί, για το καλό της πόλης και των Βολιωτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.