Πάμε μια βόλτα στο μπαλκόνι;

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού είναι εδώ. Οι μαύρες και μουντές μέρες του χειμώνα αποτελούν εδώ και καιρό παρελθόν. Τα κοκαλάκια μας έχουν εδώ και πολύ καιρό επίσης ζεσταθεί, τα καλοκαιρινά ρούχα έχουν πάρει τη θέση τους στις ντουλάπες μας, τα μπαλκόνια και οι κήποι μας έχουν γεμίσει από όμορφα χρώματα και μυρωδιές. Εντάξει, δεν θα σου πω ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν με ταλαιπωρούν, αγαπημένε μου αναγνώστη, αλλά αυτό από μόνο του να ξέρεις είναι ένα κίνητρο να δράσεις. Δεν μπορείς να κάθεσαι μέσα στο σπίτι και να «βράζεις».

Θα πάρεις το μαγιό και την πετσέτα σου και θα πας για μπάνιο. Θα σηκωθείς από τον καναπέ και θα βγεις για ένα ποτό δίπλα στο κύμα. Θα παρατήσεις τον υπολογιστή, με τον οποίο ήσουν «δεμένος» όλο το χειμώνα και θα επιλέξεις να πας μια βόλτα με τους φίλους σου στην παραλία. Κι αν είσαι τόσο κουρασμένος να κάνεις το οτιδήποτε από τα παραπάνω και πάλι σου έχω τη λύση.

Φτιάξε χειροποίητη και δροσερή λεμονάδα, στόλισε με κεριά το μπαλκόνι σου και φώναξε τους φίλους σου να δροσιστείτε παρέα. Τα έχουμε ξαναπεί εξάλλου, στο σπίτι νομίζω ότι πάντα θα περνάμε καλύτερα. Γι αυτό, αν γύρισες μόλις από τη δουλειά και νιώθεις ότι δεν έχεις καμία όρεξη να βγεις έξω, αν τα οικονομικά σου δεν είναι και στην καλύτερη τους φάση ή απλά ήρθε η ώρα να εγκαινιάσεις τα καινούργια έπιπλα κήπου που πήρες φέτος, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σηκώσεις το τηλέφωνο και να προσκαλέσεις αυτούς που θέλεις και νομίζεις ότι μαζί τους θα περάσεις καλά για να τα πείτε. Που ξέρεις; Ίσως κάτω από το χαμηλό φωτισμό, παρέα με ποτό και λίγα φρούτα, να καταφέρετε να μοιραστείτε όσα σας απασχολούν.

Για τη δουλειά που δεν πηγαίνει καλά τελευταία, για τον φίλο που από τη στιγμή που παντρεύτηκε έχει χαθεί τελείως, για το που θα πάτε φέτος διακοπές. Καμία φορά ξέρεις, αγαπημένε μου, φτάνουν μόνο μικρά πράγματα για να προσφέρουν όμορφες στιγμές. Δεν χρειάζεται ούτε να ετοιμαστείτε μια ώρα, ούτε να οδηγήσετε μέχρι να φτάσετε κάπου, ούτε να ψάχνετε με τις ώρες για το που θα κάτσετε. Καμία ταλαιπωρία δεν αξίζει, όταν μάλιστα ο αρχικός σκοπός είναι να ηρεμήσεις από τα νεύρα μιας ολόκληρης μέρας. Αν με ρωτάς, στο μπαλκονάκι σου μπορείς να βρεις την ηρεμία σου. Δεν θα χρειαστείς πολλά. Καλή διάθεση και άνθρωποι με τους οποίους κάνοντας παρέα νιώθεις ο εαυτός σου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσεις να βρεθείς μαζί τους, μη διστάσεις να τους καλέσεις στο δικό σου καταφύγιο, το μπαλκόνι σου. Γιατί όσο υπάρχουν ακόμη δικοί μας άνθρωποι, το καλοκαίρι κι ένα μπαλκόνι για να μας φιλοξενήσει, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.