Πάμε να δούμε καμιά ταινία;

Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση έχει γίνει μέρος της διασκέδασης μας. Βλέπουμε ταινίες, ριάλιτι, σήριαλ που μας κάνουν να γελάμε. Έτυχε να περάσω τις προάλλες έξω από το σινεμά. Και εκείνη τη στιγμή αναρωτήθηκα πόσο καιρό έχω να πάω να δω μια ταινία. Πολύ μάλλον, γιατί ούτε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγαμε με φίλους στον κινηματογράφο. Κακώς, σκέφτηκα. Και να πεις ότι δεν μας αρέσουν οι ταινίες; Το αντίθετο μάλιστα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι ήταν αυτό που άλλαξε αυτή την αγαπημένη μας συνήθεια.

Ίσως το γεγονός ότι θεωρούμε πιο εύκολο να δούμε στο ίντερνετ μια σειρά που την βρήκαμε ενδιαφέρουσα. Ίσως πλέον και τα ιδιωτικά κανάλια επιλέγουν να δείχνουν εξαιρετικές ταινίες στην τηλεόραση, οπότε συμβιβαζόμαστε. Ίσως πάλι να φταίει το γεγονός ότι τα οικονομικά μας έχουν στενέψει τόσο πολύ, που ακόμη και μια έξοδος στον κινηματογράφο, μπορεί να θεωρεί πολυτέλεια. Γιατί μην κρίνεις από τη νεολαία που μπορεί με το χαρτζιλίκι της ακόμη να πηγαίνει. Σκέψου μια οικογένεια να θελήσει να πάει να δει μια ταινία. Ανεβαίνει το ποσό. Λίγο λοιπόν η κρίση, λίγο το ότι βαριέσαι μετά από τη δουλειά και θέλεις να πας κατευθείαν στο σπίτι και να θρονιαστείς στον καναπές σου, δεν θέλει και πολύ στο να έχει βάλει κάποιος «στοπ» στον κινηματογράφο. Η αλήθεια είναι ότι είναι άκρως δελεαστικό, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να βλέπεις στην οθόνη σου όποια σειρά θέλεις. Όμως δεν μπορεί αυτό να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με την ατμόσφαιρα που προσφέρει η μεγάλη οθόνη.

Έχει άλλο γούστο να κάθεσαι στις αναπαυτικές καρέκλες του κινηματογράφου, τα φώτα να χαμηλώνουν, η ένταση του ήχου να δυναμώνει και μπροστά στα μάτια του να ξεδιπλώνονται ιστορίες. Τα πάντα σε μια αίθουσα ενός σινεμά φαντάζουν διαφορετικά. Τα ποπ κορν έχουν άλλη γεύση, το μεγάλο αναψυκτικό από δίπλα, η μεγάλη σακούλα με τα διαφόρων ειδών ζαχαρωτά, μη τυχόν και πάθεις κάποια υπογλυκαιμία κατά τη διάρκεια της ταινίας, διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό κλίμα. Γι αυτό σύντομα, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να κλείσω εισιτήριο για να πάω να δω μια ταινία. Έστω κι αν νιώθω κουρασμένη, έστω κι αν δεν έχω όρεξη, έστω και αν τα ποπ κορν είναι απαγορευτικά για την διατροφή, υπόσχομαι να το κάνω. Να κάτσω αναπαυτικά στην καρέκλα μου, να κλείσω το κινητό μου, να υπάρξει στην αίθουσα η απόλυτη ησυχία και να απολαύσω το ταξίδι που θα μου προσφέρει η ταινία. Κάντο και εσύ αν έχεις καιρό. Αρκετά με την κλεισούρα μέσα στο σπίτι. Άσε που δεν μας σώζουν και τα 10 ευρώ που θα ξοδέψουμε…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.