Παρέα με μια κούπα ζεστή σοκολάτα

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Οι κουβέρτες και τα παπλώματα δίνουν και παίρνουν και τα χοντρά πουλόβερ δεν λένε να ξεκολλήσουν από πάνω μας. Διανύουμε την εποχή που λατρεύουν όσοι αρέσκονται να μένουν στο σπίτι και να χουχουλιάζουν, παρασύροντας και τους γύρω τους να κάνουν το ίδιο. Οι αφορμές για να μείνει κάποιος μέσα στο σπίτι; Αναρίθμητες.

Και οι σπιτόγατοι, θα βρίσκουν πάντα την κατάλληλη δικαιολογία για να σε πείσουν να καθίσετε σπίτι, από το να πάτε ένα σινεμά για παράδειγμα. Και σε πείθουν. Και εσύ δεν μπορείς να προβάλλεις καμία αντίσταση. Η φράση που χρησιμοποιούν περισσότερο απ’ όλες έχει να κάνει με το κρύο. «Δε με λυπάσαι; Που να πηγαίνουμε τώρα για καφέ. Έχει κρύο» θα ακούσεις να σου λένε όταν μάταια θα προσπαθείς να τους πείσει να σηκωθούν από το κρεβάτι και να βγείτε έξω, να δείτε λίγο κόσμο. Που να πάνε όμως αυτοί; Δεν το θέλουν το έξω.

Απολαμβάνουν την ηρεμία του σπιτιού τους. Ανάβουν το τζάκι, πίνουν τον καφέ ή το κρασάκι τους, τηλεφωνούν στην παρέα τους για να τους προσκαλέσουν ή απλά κάθονται μόνοι χαζεύοντας τη φωτιά. Τους αρέσει να κάθονται με τις ώρες να βλέπουν ταινίες εποχής, να έχουν στην αγκαλιά τους τα αγαπημένα τους πατατάκια ή να παραγγέλνουν κάτι απ’ έξω και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Το πολύ- πολύ, να τους δεις να στέκονται πίσω από το παράθυρο και να παρατηρούν τον κόσμο να περνάει ή να βλέπουν τη βροχή, όταν την ίδια ώρα θα έχουν βάλει στο ραδιόφωνο της αγαπημένη τους μουσική.

Όσο για το όταν περιμένουν κόσμο; Θα κάνουν μια μεγάλη δόση από ζεστή σοκολάτα για να κεράσουν ή τσάι, ανάλογα με τα γούστα, θα προμηθεύσουν με ζεστές κάλτσες τους καλεσμένους τους, θα κάτσουν γύρω από τη φωτιά και θα αρχίσουν να λένε αστεία, ιστορίες ή να παίζουν επιτραπέζια. Δεν έχει καλύτερο ο σπιτόγατος από ένα τέτοιο σκηνικό. Και εδώ που τα λέμε, αγαπημένε μου, με τα οικονομικά να έχουν πάρει την κάτω βόλτα, με τον καιρό να μην δίνει την δυνατότητα για πολλές βόλτες και τα ωράρια να είναι έτσι ώστε να μην επιτρέπουν και πολλά ξενύχτια, νομίζω ότι οι συγκεντρώσεις στα σπίτια πλέον τείνουν να γίνουν η καλύτερη έξοδος. Γι αυτό, όλοι σπιτόγατοι ας ενωθούμε και ας εξοπλιστούμε, διότι αν δεν είναι τώρα η εποχή μας, τότε πότε θα είναι; Πάρτε ανά χείρας κουβέρτες, την κούπα με το αγαπημένο σας ρόφημα και βρεθείτε με τους φίλους σας. Σκέτη απόλαυση θα είναι, στο λέω εγγυημένα. Και ξέρεις ε; Έχουμε ακόμη μέχρι το καλοκαίρι…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.