Πέντε λεπτά…

Αυτά τα «πέντε λεπτά» μας έχουν στοιχειώσει σαν παρέα. Κι εννοώ τη δική μου παρέα, αγαπημένε μου αναγνώστη. Και τι θέλω να σου πω με αυτό. Πως έχω ένα φίλο, που το σήμα κατατεθέν του είναι αυτά τα πέντε λεπτά. Θα ξεχάσω, όταν δούλευε στο κέντρο του Βόλου, η ώρα είχε περάσει, εμείς γέρναμε ο ένας στον ώμο του άλλου από τη νύστα κι εκείνος μας έλεγε «έλα, καθίστε, πέντε λεπτά ακόμη». Και την φράση αυτή πάντα θα την λέει, όταν ειδικά βρισκόμαστε όλη η παρέα μετά από καιρό μαζί και περνάμε όμορφα. Σε κάθε παρέα ωστόσο υπάρχει κι εκείνος ο φίλος που θα είναι ο βιαστικός. Δεν του αρέσει να μιλάει στο κινητό του (καλή ώρα) κι όταν αναγκαστεί να το κάνει η συνομιλία δεν διαρκεί παρά λίγα λεπτά. Δύσκολη περίπτωση, το αντιλαμβανόμαστε, αλλά έτσι είναι, ή σε αποδέχεται κάποιος με τα «κουσούρια» σου ή αλλιώς υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχουν κι εκείνοι οι φίλοι που τους τηλεφωνείς και σου λένε «κλείσε, πνίγομαι, σε παίρνω σε πέντε πίσω», άσχετα αν τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν τηλεφωνεί. Θα μου πεις, κι αύριο μέρα είναι, θα έχετε την ευκαιρία να τα πείτε. Το θέμα είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη, γιατί αφού γνωρίζει εξ αρχής ότι δεν έχει σκοπό να επικοινωνήσει μαζί σου, γιατί θέτει αυτό το χρονικό περιθώριο των…πέντε λεπτών. Αφού βρε καλέ μου άνθρωπε είτε γιατί λόγω χρόνου, είτε διάθεσης δεν έχεις σκοπό να σηκώσεις το ρημάδι το τηλέφωνο και να μιλήσουμε, τι θες τις υποσχέσεις; Πες ένα «θα μιλήσουμε μια άλλη στιγμή», άλλωστε όλοι μας έχουμε περάσει από τη φάση που δεν θέλουμε να μιλήσουμε με άνθρωπο, είναι απόλυτα κατανοητό.

Σαν άνθρωπος λοιπόν που με τα τηλέφωνα δεν έχω καλή σχέση, που αν μπορούσα θα το άφηνα σε μια γωνιά του σπιτιού μου και δεν θα ασχολιόμουν ποτέ μαζί με το κινητό μου, που κάθε λίγο και λιγάκι ψάχνω τον φορτιστή, που το έχω συνεχώς στο αθόρυβο, που μπορεί να περάσουν μέρες για να διαβάσω τα μηνύματα μου ή να δω τις αναπάντητες μου, ζητώ κατανόηση. Δεν είναι θέμα αγένειας. Δεν είναι ότι σας αποφεύγουμε.

Γι αυτό ακόμη κι αν πούμε ότι θα σας πάρουμε σε πέντε λεπτά και δεν το κάνουμε, δικαιολογήστε μας. Κι αν σας τσατίζουμε, ας δεν μπορείτε να μας καταλάβετε, τουλάχιστον μην μας αποπαίρνετε. Άλλωστε ξέρετε ότι θα βρούμε τον τρόπο να επανορθώσουμε. Άλλωστε ξέρετε, πως για μας η ουσία βρίσκεται στην επαφή πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι πίσω από τηλεφωνικές συσκευές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.