Ποιος αλήθεια θα ήθελες;

Σου έχει περάσει σαν σκέψη από το μυαλό, αγαπημένε μου αναγνώστη, ποιος ίσως να ήθελες να είσαι, αν δεν ήσουν αυτό που είσαι σήμερα; Ας υποθέσουμε, ότι κάποιος σου έδινε τη δυνατότητα να επιλέξεις έναν άλλον εαυτό. Έχεις κάποιον στο μυαλό σου; Θέλει να διαθέτει κάποιος αρκετό θάρρος για να το έχει σκεφτεί και φυσικά να έχει κάνει την απαραίτητη αυτοκριτική, αλλά ταυτόχρονα να έχει και τη μεγαλοσύνη να διακρίνει στον άλλον τα στοιχεία εκείνα που θα ήθελε να είχε, αλλά δεν μπορεί.

Έχεις αναρωτηθεί επίσης, αν δεν έμπαινες στο Πανεπιστήμιο στη σχολή που έτυχε, αν τα πράγματα θα ήταν αλλιώς; Αν είχες διαλέξει ένα άλλο επάγγελμα, τα όνειρα σου μήπως θα είχαν πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, απ’ ότι τώρα; Θα μου πεις, γιατί να μπαίνει κανείς σε υποθετικές ερωτήσεις και να κάθεται να βασανίζει το μυαλό του με πράγματα τα οποία ουσιαστικά δεν μπορούν ν’ αλλάξουν. Σκέφτομαι όμως, ότι δεν είναι ακριβώς ανούσιο, αν ονειρεύεσαι κάτι διαφορετικό για τον εαυτό σου, ούτε απαραίτητα είναι κακό να αναζητάς κάτι καινούργιο για το μέλλον σου. Ποιος είπε ότι επειδή σήμερα κάνεις τη δουλειά του ζαχαροπλάστη, δεν μπορείς να ασχοληθείς με την ζωγραφική που τόσο σου αρέσει, ή ποιος είπε ότι επειδή τότε θεωρούσες ότι το να πάρεις το απολυτήριο Λυκείου δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, σε εμποδίζει από το να το κάνεις σήμερα; Σε μια εποχή που τα γεγονότα αλλάζουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν με ακόμη γρηγορότερους, δε νομίζω ότι έχει καμία ουσία εμείς να παραμένουμε στάσιμοι. Η ζωή, κάθε ημέρα, μας δίνει ένα μοναδικό δώρο.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το να ανοίγουμε τα μάτια μας και να έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε το χρόνο και τις ευκαιρίες που μας δίνονται με όποιο τρόπο νομίζουμε. Γι αυτό, μιας που ξεκίνησε και μια νέα εβδομάδα, μιας και μας βλέπω όλους προβληματισμένους με τις ζωές μας, μιας που τίποτα δεν μας ευχαριστεί πλέον με την καθημερινότητα μας, νομίζω ότι καλό θα είναι να μπούμε στην διαδικασία επαναπροσδιορισμού του τι θέλουμε, τι μπορούμε να κάνουμε, να βάλουμε στόχους, να κάνουμε επιλογές, να ονειρευτούμε. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, εκτός από εμάς τους ίδιους. Το θέμα είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Να μη του κρυφτείς. Να ανακαλύψεις τις αλήθειες του. Να πεις όλα όσα επιμελώς μπορείς να κρύβεις κάτω από το χαλάκι της ψυχής σου. Ποιος είσαι και που πηγαίνεις; Ξανασυστήσου στον εαυτό σου, είμαι σίγουρη ότι θα ανακαλύψεις στοιχεία που μέχρι σήμερα σου διέφευγαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.