Προσπάθησε, κι ας φας τα μούτρα σου

Θα σου δώσω την άχρηστη πληροφορία της ημέρας. Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου οι αγκινάρες. Όσο κολακευτικά λόγια και αν έχω ακούσει για το συγκεκριμένο λαχανικό, ποτέ δεν κατάφερα να το βάλω στο πιάτο μου, πόσο μάλλον στο στόμα μου. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, οπότε δεν ξέρω πως το συγκεκριμένο ζαρζαβατικό το έχω πάρει με στραβό μάτι. Δοκίμασε το και αν δεν σου αρέσει μην το ξανά τρως, η συμβουλή της μάνας. Ούτε κατά διάνοια εγώ. Και γιατί στα γράφω όλα αυτά τώρα, θα αναρωτιέσαι, αγαπημένε μου αναγνώστη.

Γιατί θεωρώ, παρ΄ όλο που το κάνω, αδιανόητο το γεγονός να λες πως κάτι δεν σου αρέσει, αν πρώτα δεν έχεις μπει ούτε καν στη διαδικασία να το ψάξεις ή να το προσπαθήσεις. Προφανώς και δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη. Εγώ για παράδειγμα, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική για το αν η αγκινάρα είναι νόστιμη ή όχι. Ξέρω ότι απλά εγώ δεν μπορώ ούτε καν να την βλέπω. Δεν μπορώ να γνωρίζω λοιπόν αν μου αρέσει ή όχι, αν πρώτα δεν την δοκιμάσω. Νομίζω όμως ότι αυτό θα πρέπει να είναι μια πάγια τακτική στη ζωή μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να δεις τι σου πάει και τι όχι. Χρειάζεται χρόνος, να αποτύχεις, να φας τα μούτρα σου, να απογοητευτείς για να καταλήξεις να δεις σε τι είσαι καλός ή όχι. Είναι όμορφο να γνωρίζεις τα καλά και τα μειονεκτικά σου σημεία.

Προφανώς και δεν μπορεί να είσαι τέλειος σε όλα. Και ούτε και χρειάζεται, εδώ που τα λέμε. Είναι μέρος όμως της καθημερινότητας να τεστάρεις τον εαυτό σου, να βλέπεις τις δυνατότητες που έχεις, να αναγνωρίζεις τα προτερήματα σου, να ανακαλύπτεις τα μείον σου. Τα πάντα μπορεί κανείς μας να καταφέρει σε αυτή τη ζωή, αν στοχεύσει σωστά. Ακόμη και αν έρθουν ήττες, που θα έρθουν, ακόμη και όλα μοιάζουν σαν μια χαμένη υπόθεση, αν δεν στυλώσεις τα πόδια κάτω, αν δεν πεισμώσεις, αν δεν μπεις στη διαδικασία να προσπαθήσεις, τότε η νίκη προφανώς και δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Είναι όλα μέρος μιας διαδικασίας, που πρέπει να περάσεις για να μάθεις πρώτα απ΄ όλα εσένα. Αν λοιπόν γνωρίζεις τα θέλω σου, μη διστάσεις να ανοίξεις το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει εκεί. Ξέχνα τετριμμένα και τις οδηγίες που βγάζει κάθε τόσο η κοινωνία. Ξέχνα τίτλους σπουδών και άλλων χαρισμάτων που διαθέτεις. Βάδισε έχοντας ορίσει εσύ τα μέτρα και τα σταθμά, γιατί μόνο έτσι πραγματικά θα είσαι, θα είμαι, θα είμαστε χαρούμενοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.