Στηρίζουμε την τοπική αγορά

Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν, αγαπημένε μου αναγνώστη. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς, περιμέναμε αυτή την περίοδο για να κάνουμε τις αγορές μας. Έχουμε σταμπάρει ένα ρούχο, ένα ζευγάρι παπούτσια, οτιδήποτε, μαζεύουμε χρήματα και ξεχυνόμαστε στην εμπορική αγορά για να το κάνουμε δικό μας. Οι γυναίκες αναγνώστριες νομίζω με καταλαβαίνουν καλύτερα. Τον υπερκαταναλωτισμό τον έχουμε στο αίμα μας. Ένα πράγμα θα βγούμε να αγοράσουμε, με δέκα θα γυρίσουμε στο σπίτι, αλλά το ευχαριστιόμαστε, κι ας κάνουμε τους μετανιωμένους, ότι και καλά ξοδέψαμε περισσότερα λεφτά από ότι έπρεπε. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές υπερβάλλουμε.

Αλλά όταν βλέπεις καλές εκπτώσεις, πες μου πως μπορείς να αντισταθείς; Άσε που και τα ψώνια έχουν καταλήξει ένα είδος ψυχοθεραπείας. Γιατί θα βγεις, θα κάνεις την βόλτα σου, θα κοιτάξεις τις βιτρίνες, θα βρεις ένα ωραίο φόρεμα, θα το φορέσεις, θα σε κολακεύει και κάπως έτσι θα νιώσεις καλύτερα. Θα πάρεις τα πάνω σου βρε αδελφέ.

Δεν έχει σημασία αν αυτό που θα αγοράσουμε θα είναι ακριβό ή φτηνό. Αν η ποιότητα είναι η καλύτερη ή πιο χαμηλή, αρκεί αυτό που θα αγοράσουμε να νιώθουμε ότι μας ταιριάζει. Ακόμη κι ένα μικρό πραγματάκι να αγοράσουμε, φτάνει για να μας ικανοποιήσει, να τονώσει το ηθικό μας. Δεν είναι κακό να μας κακομαθαίνουμε καμιά φορά. Να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, που να μας ανεβάζουν. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να αγοράσουμε μια τσάντα, μια μπλούζα ή να πάμε να φτιάξουμε νύχια ή μαλλιά. Μπορεί κάποιος να θεωρεί λάθος τη συγκεκριμένη άποψη. Αν με ρωτάς, καμιά φορά πρέπει να κάνουμε πράγματα για μας.

Κι ας χρεώσουμε λίγο παραπάνω την πιστωτική. Κι ας ζοριστούμε λίγο τον επόμενο μήνα. Εγώ, αν με ρωτάς, πρόλαβα κι έκανα την πρώτη εκπτωτική αγορά μου. Δεν ήταν κάτι που το είχα τόσο πολύ ανάγκη, ήταν όμως κάτι που μου άρεσε πολύ και αφού στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα οικονομικά μου το επέτρεπαν είπα «γιατί όχι»; Κάνοντας μια βόλτα στην τοπική μας αγορά, θα δεις ότι οι καταστηματάρχες έχουν επιλέξει να κάνουν μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. Λίγο το γεγονός ότι το περασμένο εξάμηνο τα πράγματα δεν κινήθηκαν έτσι όπως θα τα περίμεναν, λίγο το ότι κατανοούν και οι ίδιοι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τους καταναλωτές, έριξαν κατά πολύ τις τιμές των προϊόντων τους κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα ψώνια μας, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Πριν λοιπόν αποφασίσεις να διαθέσεις τα χρήματα σου κάνοντας κάποια αγορά μέσω διαδικτύου ή δίνοντας τα λεφτά σου εκτός πόλης, κάνε μια βόλτα στην τοπική μας αγορά. Είμαι σίγουρη ότι θα καλυφθείς και ταυτόχρονα τα χρήματα θα μείνουν στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.