Στις πράξεις φαίνεται η αγάπη

Ποιος δεν επιθυμεί να νιώσει την αγάπη. Όλους μας απασχολεί το θέμα, κάνουμε άπειρες συζητήσεις επ’ αυτού. Όλοι μας ζητάμε να μας αγαπήσουν, να αγαπήσουμε, γιατί μόνο μέσα από αυτό το συναίσθημα αισθανόμαστε ότι ζούμε. Πόσες φορές δεν έχουμε αναλογιστεί γιατί κάποιος δεν μας λέει ότι μας αγαπάει. Πόσες άλλες φορές αμφισβητήσαμε το «σ’ αγαπώ» που κάποιος ίσως να το ξεστόμισε νωρίς. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη φαίνεται στις πράξεις.

Ξέρω, εμείς είμαστε ακουστικοί τύποι. Θέλουμε να το ακούμε. Κι όμως. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με τα λόγια. Που δεν θα τους ακούσεις ποτέ να μιλάνε για αγάπες και λουλούδια. Που δεν θα σου «πουλήσουν» τίποτα για να καταφέρουν να αποσπάσουν κάτι από εσένα. Με τον τρόπο τους όμως, σου «φωνάζουν» για το πώς νιώθουν για σένα και τι σημαίνεις για εκείνους.

Κι αν με ρωτάς, το θεωρώ πιο ουσιαστικό, από το να έλεγε τα καλύτερα λόγια στον κόσμο. Για παράδειγμα. Γυρνάς από την δουλειά, κουρασμένος, ταλαιπωρημένος, νευριασμένος. Ανοίγεις την πόρτα και αντικρίζεις τον σύντροφο σου χαμογελαστό με μια τεράστια ανοιχτή αγκαλιά να σε περιμένει. Σου έχει ετοιμάσει το αγαπημένο σου φαγητό για να σε ευχαριστήσει, γνωρίζοντας ότι θα περνούσες μια δύσκολη μέρα. Και το έτερον ήμισυ, μη νομίζεις. Είχε κι εκείνο τα τρεχάματα μου, τις δουλειές του, κι όμως βρήκε το χρόνο για να μπορέσει να σου φτιάξει το αγαπημένο σου γεύμα για να σε ευχαριστήσει. Κάποιοι ίσως το θεωρούν δεδομένο, ένα πιάτο φαί είναι, σιγά το πράγμα. Δεν είναι όμως έτσι. Ή δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι τότε που θα ξυπνήσει χαράματα για να σου ετοιμάσει τον καφέ σου για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά, το σημείωμα που θα σου αφήσει στο ψυγείο για να σου πει καλημέρα, έχοντας φύγει νωρίτερα από σένα και δεν θέλει να σε ξυπνήσει, στον θερμοσίφωνα που θα ανάψει, σκεπτόμενος ότι θα έρθεις κουρασμένος στο σπίτι και θα θέλεις να απολαύσεις το μπάνιο σου. Όλα αυτά μπορεί κάποιοι να τα θεωρούν αυτονόητα, όμως δεν είναι έτσι. Θέλεις κι άλλα παραδείγματα; Είναι ατελείωτα. Όπως το να έχεις πυρετό και να στέκει από πάνω σου στο προσκεφάλι μήπως χρειαστείς κάτι, αν είστε έξω και κρυώσεις να διανύσει δρόμο για να πάει στο αυτοκίνητο να πάρει τη ζακέτα σου, να σου σταθεί και να το νιώσεις, ακόμη κι αν δεν πει κουβέντα, όταν θα σε δει ότι δεν είσαι στα καλύτερα σου. Δεν λέω, καλές οι αγάπες και τα μεγάλα λόγια, αλλά την πραγματική αγάπη την καταλαβαίνεις με ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα, μια κίνηση απλή, καθημερινή, αλλά γεμάτη ουσία. Ας μην την παραβλέπουμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.