Τα γέλια μας, αυτά θα θυμάμαι

Ότι, μα ότι και αν γίνει στη ζωή σου, αγαπημένε μου αναγνώστη, είμαι σίγουρη πως οι στιγμές που θα θυμάσαι περισσότερο απ’ όλες, είναι εκείνες που έχεις περάσει παρέα με τους φίλους σου. Δεν μιλάω για γνωστούς ή συναδέλφους, αναφέρομαι συγκεκριμένα στα άτομα εκείνα που αποκαλείς φίλους ζωής, σε αυτούς που ξέρουν τι σου συμβαίνει μόνο και αν σε αντικρίσουν.

Αυτούς που γνωρίζουν τα καλά και τα άσχημα σου, εκείνους με τους οποίους μιλάτε με τα μάτια, χωρίς να χρειαστεί να πείτε οποιαδήποτε κουβέντα. Με τους ανθρώπους αυτούς λοιπόν, έχετε βρεθεί, ακόμη και στις πολύ δύσκολες καταστάσεις, να καταλήγετε να σκάτε στα γέλια. Είτε γιατί θα ειπωθεί μια ατάκα στην πιο κατάλληλη στιγμή, είτε γιατί μια έκφραση προσώπου θα φανεί αστεία, βρίσκεστε στα πατώματα, ξεκαρδισμένοι από τα γέλια. Είναι οι άνθρωποι που θα σε πάρουν τηλέφωνο για να σε παρηγορήσουν, όταν κάτι δεν πάει καλά, και αντί να λέτε ο ένας τον πόνο του άλλου, καταλήγετε να γελάτε γιατί θυμηθήκαμε μια ιστορία από τα παλιά. Και κάπου εκεί ξεκινά η ανασκαφή στο παρελθόν, που θα θυμηθείτε πρόσωπα που ήρθαν, είδα και πέρασαν, με καταστάσεις που ούτε θυμάσαι πως τις είχες περάσει. Και να σου η μια ιστορία να διαδέχεται την άλλη, και δώσε του γέλια μέχρι το πρωί. Γιατί αυτά τα γέλια είναι τα πιο όμορφα που θα θυμάσαι πάντα.

Γιατί ξέρεις ότι ήρθαν αυθόρμητα, πίνοντας ένα τσίπουρο, με την μια ατάκα να διαδέχεται την άλλη, σκηνικά που θα σου έρχονται πάντα στο μυαλό. Μιλάω για τα γέλια, τόσο χαράς, όσο και στεναχώριας, που κάνουν δυο ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά και να δένονται. Τα γέλια που γράφουν τη δική τους ιστορία. Που θα τα δεις αποτυπωμένα σε φωτογραφίες και θα ζωντανεύουν κάθε φορά που θα τις κοιτάς. Τα γέλια που θα τα κρύβεις μέσα σου, ακόμη και όταν σας χωρίζουν χιλιόμετρα με τον άλλον, αλλά έχουν τόσα πολλά να εξιστορήσουν από τη ζωή σου. Και είναι πολύ όμορφο να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Να γελάς. Να έχεις μαλώσει. Να έχεις πει κουβέντες. Αλλά στο τέλος να πετάξει ο ένας μια ατάκα και να ξεστριφτείτε στα χαχανητά.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, αγαπημένε μου αναγνώστη, είναι ότι τα πράγματα στη ζωή μας είναι απλούστατα. Οι στιγμές γέλιου είναι εκείνες που θα μας φέρνουν κοντά με τους γύρω μας. Με τους δικούς μας ανθρώπους. Με εκείνους, που στα εύκολα ή τα δύσκολα, θα δοθεί η αφορμή για να χαμογελάσουμε ή να γελάσουμε. Και ευτυχώς, για πολλούς από εμάς, οι αφορμές είναι πάμπολλες…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.