Τέτοια δώρα να κάνετε…

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, αγαπημένε μου αναγνώστη, πόσα δώρα μπορεί να κάνεις κάθε χρόνο; Η αλήθεια είναι, ότι από την πρώτη κιόλας μέρα που γεννιόμαστε, γινόμαστε παραλήπτες κάποιου δώρου. Υλικού. Και αυτό συνεχίζεται. Όταν έχουμε γενέθλια, όταν γιορτάζουμε, όταν τελειώνουμε την τάξη, όταν κάνουμε κάποιο πάρτι, άλλες πάλι φορές, έτσι, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Τα πιο ωραία δώρα τα κάνουν πάντα οι γονείς. Θέλουν να είναι τα πιο εντυπωσιακά, τα πιο όμορφα, με ωραίες κορδέλες και χαρτιά περιτυλίγματος.

Τι όμορφα που νιώθαμε τότε σαν παιδιά όταν βλέπαμε ένα κουτί να μας περιμένει. Αισθανόμασταν όμορφα, γιατί πιστεύαμε ότι ήταν τα καλύτερα, τα πιο ακριβά, τα πιο όμορφα. Σκεφτόμασταν όμως σωστά τότε; Η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις πως τα πιο όμορφα δώρα δεν μπήκαν ποτέ μέσα σε κάποιο κουτί, ούτε τυλίχτηκαν με πολύχρωμες κορδέλες. Τα πιο όμορφα και πολύτιμα δώρα είναι αυτά που απέδειξαν την αξία τους στο πέρασμα των χρόνων. Είναι ο παρηγορητικός λόγος που μας είπε ένας φίλος όταν είχαμε ανάγκη να ακούσουμε μια καλή κουβέντα. Ήταν οι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μας σε μια δύσκολη στιγμή. Ήταν η συμβουλή που πήραμε και ξεκαθάρισε το τοπίο μπροστά μας, όταν νομίζαμε πως όλα είναι μαύρα. Ήταν όταν νιώσαμε πως οι γονείς μας εμπιστεύονται και πιστεύουν σε εμάς.

Όταν μας είδαν να πέφτουμε και δεν έτρεξαν να μας βοηθήσουν, αλλά μας άφησαν να σηκωθούμε μόνοι μας και τα καταφέραμε. Βλέπω γονείς να σκέφτονται για μέρες τι δώρο θα κάνουν στα παιδιά τους όταν γιορτάζουν. Είναι τα ίδια άτομα που δεν θα ασχοληθούν για πάνω από μισή ώρα μαζί τους καθημερινά, που ψάχνουν αφορμές για να λείπουν από το σπίτι, που δεν τα αισθάνονται και δεν ξέρουν τι όμορφο που είναι να συναναστρέφεσαι μαζί τους. Νομίζουν ότι με ένα δώρο θα βγουν από την υποχρέωση και τα παιδιά τους θα είναι ικανοποιημένα.

Αν ήμουν στη θέση του παιδιού θα τους έλεγα πως δεν θέλω κανένα υλικό δώρο. Να μου δείξουν μόνο ότι με εμπιστεύονται, ότι πιστεύουν στις δυνάμεις μου, ότι ο χαρακτήρας μου τους κάνει περήφανους. Αυτό θα ζητούσα. Και θα ήταν ότι πιο πολύτιμο θα είχα λάβει από εκείνους, αν έβλεπα στα μάτια τους την αλήθεια. Σε περίπτωση λοιπόν που το έχουμε ξεχάσει, μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας, νομίζω ότι το καλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να προσφέρει στο παιδί του είναι να το οπλίσει με όλα εκείνα τα αναγκαία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την σκληρότητα του κόσμου. Σίγουρα στο μέλλον θα το εκτιμήσουν από οποιαδήποτε κούκλα ή ηλεκτρονική συσκευή. Στο υπογράφω.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.