Θα είμαστε πάντα παιδιά

Ελληνική οικογένεια. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Μάνα, πατέρας, γιος, κόρη, σχέσεις, διαφωνίες, κλάματα και γέλια ανακατεμένα. Αλλά και αγάπη, στοργή που δεν πρόκειται ποτέ να λάβεις από κανέναν άλλον, από καμία άλλη σχέση σου. Υπάρχει αυτή η συνεχής έγνοια, η φροντίδα αν όλα βαίνουν καλώς. Ακόμη και μεγάλος να γίνεις, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, η μάνα δεν θα ξεχάσει ποτέ να σου τηλεφωνήσει για να ρωτήσει αν είσαι καλά, αν έφαγες και τι, αν θέλεις να σου μαγειρέψει κάτι, αν κοιμήθηκες καλά.

Θα είναι η πρώτη που θα σε πάρει το πρωί τηλέφωνο για να δει πως ξύπνησες, να σου εξιστορήσει τι όνειρο είδε και φυσικά σε περιελάμβανε και θα σε βάλει να ψάξεις στο ίντερνετ για να εξηγήσεις τα σημάδια. Θα σου πει να ντυθείς για να μην κρυώσεις, να μην τρέχεις στο δρόμο με το αυτοκίνητο, να φοράς τη ζώνη σου, να πάρεις κάτι από το φούρνο για να μην πας με άδειο στομάχι στην δουλειά, να μειώσεις τους καφέδες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα σου τηλεφωνήσει στη δουλειά για να τσεκάρει αν όλα είναι καλά και κατά το μεσημέρι θα «σκάσει» μύτη από το γραφείο, με το τάπερ ανά χείρας, γιατί βλέπεις έκανε το αγαπημένο σου φαγητό και θα ήταν αδικία να μην δοκιμάσεις.

Δεν θα διστάσει να σε αγκαλιάσει και να σε φιλήσει μπροστά στους συναδέλφους σου, ενώ φεύγοντας δεν θα ξεχάσει να σου πει να προσέχεις, έτσι, για να μην ξεχνιέσαι. Αν μέσα απ’ όλα αυτά που σου περιέγραψα, ξεπρόβαλε η εικόνα της δικής σου μητέρας, για αναρωτήσου λίγο, πως θα ήταν η μέρα σου χωρίς εκείνη; Θα ένιωθες ίσως πιο ελεύθερος; Μπορεί η μάνα να γίνεται φορτική πολλές φορές, αλλά μάνα είναι, ξέρει τι κάνει. Λειτουργεί βάσει ενστίκτου. Εντάξει, δεν αδικώ και τους πατεράδες, αλλά για τις μανούλες πάντα θα είμαστε τα μικρά, αθώα παιδιά τους. Νιώθουν ότι πάντα θα έχουμε την ανάγκη τους, ότι δεν μπορούμε χωρίς εκείνες, ότι θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή μήπως σκοντάψουμε και δεν είναι εκεί για να μας σηκώσουν, όπως τότε που ήμασταν μωρά. Όσο πιο νωρίς καταλάβουμε ότι οι μανάδες προφανώς και δεν θέλουν να μας φορτώνονται, αλλά ότι κάνουν το κάνουν γιατί θέλουν πραγματικά να είμαστε καλά και ευτυχισμένοι, τόσο η σχέση μας μαζί τους θα πάψει να μας δημιουργεί θέματα. Είναι μεγάλο πράγμα να δίνεις ζωή σε ένα πλάσμα, που από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσεις θα γίνει σκοπός της ζωής σου να του προσφέρεις αγάπη και μόνο μέχρι τέλους. Και κάπου εδώ κολλάει το θα γίνεις μάνα και εσύ και θα καταλάβεις…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.