Θέλεις να γίνεις μεγάλος; Πάψε να είσαι μικρός!

Ότι εκστομίζει και ο τρόπος που έχει επιλέξει να δρα, νομίζω ότι χαρακτηρίζουν κάποιον. Μέσα από το πώς θα μιλήσεις, θα εκφραστείς, τι χαρακτηρισμούς θα χρησιμοποιήσεις, κάποιος μπορεί να αντιληφθεί για σένα κάποια πράγματα. Μιλώντας για κάποιον, όταν αυτός έχει γυρισμένη την πλάτη του, αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτή η πράξη είναι υποτιμητική, για τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί καταντά να αρέσκεσαι στο κουτσομπολιό, σε φήμες, σε οτιδήποτε προσβάλλει τη νοημοσύνη του. Και κάπως έτσι δεν καταλαβαίνει πως καταφέρνει κι αποκτά δυο πρόσωπα. Μπροστά σε τρίτους παρουσιάζεται ως ένας ωραίος τύπος, άτομο που μπορεί κάποιος να βασιστεί πάνω του, άξιο σεβασμού, όταν όμως οι ίδιοι άνθρωποι λείπουν από μια συζήτηση, παρουσιάζει μια εντελώς άλλη εικόνα. Σκέφτομαι κι αναρωτιέμαι.

Τι μας εμποδίζει από το να είμαστε ειλικρινείς με τους γύρω μας; Αν έχουμε κάτι να τους πούμε, γιατί δεν το κάνουμε απευθείας στους ίδιους, αλλά προτιμάμε να τους θίγουμε πίσω από την πλάτη τους; Γιατί επιλέγουμε να επηρεάσουμε αρνητικά κι άλλους για ένα πρόσωπο; Γιατί, αντί να είμαστε τίμιοι απέναντι στον συνάνθρωπο, επιλέγουμε να μην παίξουμε με ανοιχτά χαρτιά; Ξέρω, ότι ίσως να βολεύει αυτό, είναι πιο εύκολο. Όμως θα πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι οι ζωές μας διαφέρουν. Κανείς επί της ουσίας δεν γνωρίζει για τον άλλον τι πραγματικά τον προβληματίζει, πόσο εύκολα ή δύσκολα χρόνια πέρασε. Πως λοιπόν μπαίνεις στη διαδικασία να κρίνεις και να κατακρίνεις κάποιον αγνοώντας αυτά τα ουσιαστικά στοιχεία; Ξέρεις, εκεί έξω υπάρχουν άτομα που δεν έχουν περάσει εύκολα στη ζωή τους. Που το παρελθόν τους ήταν γεμάτο πόνο. Τους έχεις ρωτήσει, στους καφέδες που πίνεις μαζί τους; Ενδιαφέρθηκες πραγματικά να μάθεις; Να δεις πως σκέφτονται; Τι τους φοβίζει; Τι προσδοκούν; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε γιατί τόση υποκρισία, γιατί τέτοιο μίσος και αλληλοσπαραγμός; Δεν έχεις αντιληφθεί ότι κανείς μας δεν είναι τέλειος; Πως όλοι κάνουμε λάθη;

Γιατί δεν βάζουμε σε λειτουργία την λογική μας να δουλέψει και να είμαστε απέναντι σε όλους ευγενικοί και πάνω απ’ όλα δίκαιοι; Ας βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των θιγμένου. Θα σου άρεσε να μάθεις ότι μιλάνε πίσω από την πλάτη του; Όχι. Τότε γιατί να το κάνεις εσύ; Κανείς δεν κερδίζει, παρά μόνο η αρνητικότητα, που καμία χρησιμότητα δεν έχει στη ζωή μας. Μόνο «ρουφάει» από τις σχέσεις. Γι αυτό ας είμαστε αναμεταξύ μας ειλικρινείς. Θέλουμε να πούμε κάτι; Το λέμε στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Μας πειράζει κάτι, μας ενοχλεί; Επίσης. Θέλεις να γίνεις μεγάλος; Πάψε να είσαι μικρός!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.