Τι να πρωτοκάνεις;

Δεν θα σου γράψω κάτι πρωτότυπο, αγαπημένε μου αναγνώστη, αυτό ισχύει για όλους, θέλω να πιστεύω. Όσο κι αν αγαπάει κάποιος τη δουλειά του, όσο εργασιομανής κι αν είναι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση και ξεκούραση από τις στιγμές εκείνες που δεν έχει να κάνει τίποτα. Ούτε να πάει στο γραφείο, ούτε να έχει να διεκπεραιώσει υποχρεώσεις. Η μέρα λοιπόν που δεν θα έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς, πόσο μάλλον να πας για δουλειά, φαντάζει ως ιδανική ευκαιρία για να κάνεις όλα εκείνα που δεν μπορείς όλες τις υπόλοιπες μέρες. Είτε αυτό λέγεται ρεπό, ναι ξέρω ακούγεται ως ανέκδοτο, είτε ένα Σάββατο, η μέρα εκείνη φαντάζει τόσο ονειρική.

Αν την έχεις προγραμματίσει κιόλας καιρό πριν, δεν το συζητώ. Ζεις και αναπνέεις για την ώρα και τη στιγμή που θα έρθει. Έχεις κανονίσει να πας κομμωτήριο, να δεις φίλες που έχετε καιρό να βγείτε, να κάνεις κάτι εξωτερικές δουλειές που λόγω χρόνου δεν μπορούσες, να πας να κάνεις ένα τσεκ απ, ή απλά να κάτσεις στο σπίτι να δεις μπάλα ή απανωτές ταινίες που τόσο σου αρέσουν.

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό σου ότι μια μέρα μέσα στην εβδομάδα θα την αφιερώσεις στον εαυτό σου και σε πράγματα που σε ευχαριστούν, αυτό σου δίνει ενέργεια να παλέψεις κι όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Και είναι απόλυτο λογικό, αν σκεφτείς ότι σου δίνεται η ευκαιρία, έστω για λίγες ώρες βρε αδελφέ, να μην έχεις να απασχοληθείς με θέματα που αφορούν την δουλειά, να ξεφύγεις από τα τετριμμένα, να μην έρθεις σε επαφή με τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους, αλλά να περάσεις μια ολόκληρη μέρα με ανθρώπους που ίσως δεν τους απολαμβάνεις όσο θα ήθελες, που σου λείπουν, να κάνεις πράγματα που έχεις επιθυμήσει, να πας σε ένα μέρος που έχεις καιρό να το επισκεφτείς.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε μια μέρα, δεν μπορείς να καταφέρεις και πολλά πράγματα. Ο χρόνος κυλάει σαν νερό, ειδικά όταν έχεις διάθεση να περάσεις όμορφα. Κάπου χάνεις την μπάλα, δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και τι όχι, τι να επιλέξεις απ’ όλα όσα ήθελες να κάνεις για να γίνει. Από τη μια λες ότι θα ήθελες να αράξεις στο σπίτι και να μην ασχοληθείς με τίποτα και κανέναν, από την άλλη βλέπεις τον τέλειο καιρό έξω και η ψυχή σου λαχταρά να κάτσεις στον ήλιο και να απολαύσεις έναν καφέ με την ησυχία σου. Από τη μια σκέφτεσαι ότι χρειάζεσαι ξεκούραση, από την άλλη θέλεις να μοιραστείς στιγμές με τους φίλους σου ή την οικογένεια σου. Αν κάτσεις σπίτι θα νιώσεις ενοχές που δεν αφιέρωσες το χρόνο σου σε πρόσωπα που αγαπάς. Αν πάλι αποφασίσεις να βγεις, πάλι κάποιον θα νιώσεις ότι θα παραμελήσεις, αφού είναι αδύνατον να τους δεις όλους. Αποφάσισε όμως, γιατί η ώρα περνά. Ο χρόνος κυλά και ούτε θα το καταλάβεις. Είτε στο σπίτι, είτε έξω, φρόντισε να βρεθείς με εκείνους που πραγματικά η συνύπαρξη μαζί τους σου δίνει χαρά. Μα πάνω απ΄ όλα φρόντισε να βρεις χρόνο για σένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.