Την τύχη μου μέσα

Βγαίνεις από το σπίτι με όχι και την καλύτερη διάθεση. Έχεις τα νεύρα σου με τη δουλειά, μπορείς να έχεις τσακωθεί με κάποιον, δεν είχες και την καλύτερη διάθεση να ντυθείς και να στολιστείς. Έβαλες το πρώτο ρούχο που βρέθηκε μπροστά σου. «Φωνάζεις» από μακριά ότι δεν είσαι και στα καλύτερα σου, αν γινόταν δηλαδή να μην βρεθεί άνθρωπος να σου απευθυνθεί, θα ήταν για σένα ευχής έργο. Δεν θέλεις να δεις ούτε ζωγραφιστό κάποιον γνωστό σου. Σιγά όμως. Ποιος έχασε την τύχη για να την βρεις εσύ. Γιατί όταν εμείς κάνουμε σχέδια, το σύμπαν γελάει. Γνωστό πλέον, έτσι δεν είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη;

Έτσι λοιπόν, όταν θα είσαι στα μαύρα σου τα χάλια, ένα πράγμα «μη του μιλάτε του παιδιού, αφήστε το να κλάψει» ε, τότε δια μαγείας θα αρχίζουν να εμφανίζονται μπροστά σου γνωστοί, αλλά και κάποιοι που ίσως να είχες και χρόνια να τους δεις. Μέχρι και κάποια μακρινή θεία μπορεί να σου λάχει να συναντήσεις και θα αναρωτιέται η καημένη, που σέρνεις το κουφάρι του αυτό το παιδί και γιατί είναι έτσι απεριποίητο. Και ξέρεις με τι ταχύτητα μεταφέρονται αυτές οι ειδήσεις στο υπόλοιπο σόι ε; Δεν είναι όμως μόνο η ξεχασμένη θεία που μπορεί να συναντήσεις. Γιατί όταν θα βάλεις το μπλουζάκι με την τρύπα, θα είσαι άλουστη και άβαφτη και θα πεταχτείς μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα, τότε θα βρεθεί να περάσει από μπροστά σου ο πρώην του, συνοδευόμενος από την νυν σύντροφο του, ντυμένη στην «πένα» κι εσύ να μην ξέρεις που να κρυφτείς. Αν μπορούσες εκείνη την στιγμή να είχες ένα μαγικό ραβδάκι και να εξαφανιζόσουν, θα το έκανες.

Το χειρότερο βέβαια είναι άλλο. Να έχεις βγει στο δρόμο αναμαλλιασμένος, με τις παντόφλες και να πέσεις πάνω σε ένα παλιό σου φίλο ή συμμαθητή που είχες να τον δεις τουλάχιστον από τότε που τελειώσατε το σχολείο. Και να σε ρωτάει εκείνος για το τι κάνεις στη ζωή σου, κι εσύ να πρέπει να χαμογελάς, ενώ από μέσα σου η καρδούλα σου κλαίει και χτυπιέται. Η αλήθεια είναι μια λοιπόν, αγαπημένε μου. Όταν θα έχεις τις μαύρες σου, όταν δεν θέλεις να μιλήσεις σε άνθρωπο, ε, τότε θα βρεθούν όλοι στο δρόμο σου. Να σου πω όμως κάτι; Σιγά μην αισθανθείς άσχημα αν έτυχε να βρεθείς με κάποιον σε μια άσχημη σου μέρα ή γιατί δεν είσαι ντυμένος κατά πως πρέπει, αλλά κατά πως αισθάνεσαι. Δεν σου φταίει η τύχη σου σε τίποτα να αναθεματίζεις, όλοι έχουμε τις κακές μας στιγμές. Ακόμη λοιπόν κι αν φοράς πυτζάμες ή τα μαλλιά σου δεν είναι καλά χτενισμένα, όταν θα συναντήσεις κάποιον γνωστό σου στον δρόμο, απλά χάρισε του το πιο όμορφο χαμόγελο σου. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ένα πράγμα. Σημασία έχει πρώτα και κύρια ο εαυτός σου. Δώσε του χρόνο, κι οι υπόλοιποι ας πουν ότι θέλουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.