Το καλοκαίρι αξίζει και για τις συναυλίες

Διαβάζω , συμφωνώ και προτείνω ανεπιφύλακτα να πας τουλάχιστον σε μια συναυλία φέτος, αγαπημένε μου «Κουρασμένα κορμιά σκυμμένα πάνω στο τιμόνι, λιώνουν στο λιοπύρι, περιμένουν με το χέρι στην κόρνα να φτάσουν επιτέλους σπίτι μετά από μια εξουθενωτική ημέρα στη δουλειά. Και βάναυση να μην ήταν, έχει γίνει απ’ το μποτιλιάρισμα που σου ρουφάει τη ζωή. Μην έχοντας επιλογή, για να περάσει η ώρα μέχρι να ξεκολλήσεις απ’ το φανάρι, κοιτάζεις γύρω-γύρω. Στις κολώνες παρατηρείς τεράστιες αφίσες. «Πάλι απεργίες και συλλαλητήρια θα έχουμε;» και με ένα προσεχτικό βλέμμα παρατηρείς ότι δεν είναι τίποτα άλλο από τεράστιες αφίσες για συναυλίες.

Το χαμόγελο αστράφτει όταν αντιλαμβάνεσαι ότι καλοκαίριασε και ξεκίνησαν οι συναυλίες. Πώς και το είχες ξεχάσει; Έντεχνα, ποπ, ροκ, τραγουδιστές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Χαμούλης γίνεται από τέτοια γεγονότα μέσα στο καλοκαίρι. Τηλέφωνο στα γρήγορα στην παρέα για να βρείτε κενή κοινή ημέρα και να κλείσετε εισιτήρια πριν εξαφανιστούν. Τα εισιτήρια κατοχυρώθηκαν τσακ-μπαμ ηλεκτρονικά, η διάθεση φτιάχνει, κλείνεις το τηλέφωνο, ψάχνεις στα social να δεις αν θα πάνε και άλλοι σου γνωστοί για να βρεθείτε εκεί και συνειδητοποιείς ότι έχεις προχωρήσει ένα φανάρι μόνο. Δεν υπάρχει σωτηρία για εσένα σήμερα. Έφτασε η μεγάλη ημέρα! Η συναυλία ξεκινάει σε δύο ώρες. Η διάθεση στα ύψη κι όλα πιο ανάλαφρα. Γέλια και χαμόγελα παντού. Αντικρίζεις την υπερυψωμένη σκηνή, τα τεράστια μόνιτορ για να βλέπουν όλοι κάθε λεπτομέρεια της βραδιάς από κάθε γωνιά και πολύχρωμα φώτα στριφογυρίζουν στις τελευταίες ρυθμίσεις της μικροφωνικής.

Η ορχήστρα έτοιμη, τα φώτα χαμηλώνουν και βγαίνει στη σκηνή ο τραγουδιστής. Φωνές και χειροκροτήματα καλύπτουν το σύντομο καλωσόρισμά του και ξεκινάει το τραγούδι. Η δυνατή μουσική κι ο πρώτος στίχος σε καθηλώνει και με ένα βλέμμα κοιτάζεστε κι αντιλαμβάνεστε ότι κάνατε τη τέλεια επιλογή για ένα πολλά υποσχόμενο βράδυ. Μια νότα κι όλοι σηκώνονται στον αέρα. Έπειτα από μπόλικες επιτυχίες που ακούστηκαν, τραγούδια να αγκαλιαστείτε με τους διπλανούς σας, τραγούδια να σε κάνουν να αναπολήσεις εικόνες απ’ το παρελθόν και να ανάψεις τσιγάρο με σκέψεις να χάνονται και πάλι δυνατά κι εκρηκτικά τραγούδια να σε ενώσουν ξανά με το πλήθος, φτάνει η συναυλία στο τέλος.

Με μια ορχηστρική υπόκρουση γίνεται η παρουσίαση των μουσικών και των υπόλοιπων που συνέβαλαν σε αυτό το γλέντι και συνεχίζει με ένα ακόμη τραγούδι. «Κι άλλο, κι άλλο!» και με ένα θερμό καλωσόρισμα, ξαναβγαίνει ο τραγουδιστής στη σκηνή για ένα τελευταίο τραγούδι αποχωρισμού που κατακλύζεται από φωνές και χειροκροτήματα. Μουδιασμένοι και με ένα χαμόγελο κολλημένο αποχωρείτε απ’ το χώρο με κλεφτά βλέμματα προς τη σκηνή για να αποτυπώσετε μια τελευταία φορά την εικόνα. Αγκαλιάσματα, φιλιά και σχόλια αποχαιρετούν την υπέροχη αυτή καλοκαιρινή βραδιά. Κανονίζεται η επόμενη συναυλία σε δυο εβδομάδες. Αποχωρείς μουρμουρίζοντας το τραγούδι σου. Μια τέλεια καλοκαιρινή βραδιά που θα θυμάσαι για πάντα». Θυμάσαι;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.