Αντιδρούν οι φοιτητές Ιατρικών Εργαστηρίων

Την έντονη αντίθεσή τους στη δρομολογούμενη κατάργηση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας εκφράζει ο Σύλλογος φοιτητών τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλίας .

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «δηλώνουμε, ότι δε θα μένουμε άπραγοι απέναντι στις αλλαγές που μας αφορούν και μας εξαφανίζουν ουσιαστικά σαν κλάδο από τον επαγγελματικό χάρτη. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας , που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή τις ερχόμενες ημέρες, δεν προβλέπεται καμία αντιστοίχιση για το δικό μας τμήμα στο νέο Πανεπιστήμιο που θα τεθεί σε λειτουργία από τον επόμενο κιόλας χρόνο , παρά μόνο η κατάργησή του, χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο.

Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει υψηλή βαθμολογία για την εισαγωγή (14.400) η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από πολλά πανεπιστημιακά τμήματα, έμπειρο διδακτικό προσωπικό, διαθέτει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που παραδόθηκαν πριν 1 έτος ύψους 7 εκ. €, 100 νέους εισακτέους κάθε ακαδημαϊκό έτος, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων εργάζεται στην ειδικότητα.

Ενώ υπάρχουν όλες οι ανωτέρω προϋποθέσεις, ο Υπουργός Παιδείας εξακολουθεί να επιμένει στην κατάργηση του τμήματός μας χωρίς να εξηγεί ποια ακαδημαϊκή ανάγκη επιβάλει αυτή του την απόφαση ενώ παράλληλα διατηρούνται σε λειτουργία στα Πανεπιστήμια τμήματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, χωρίς επαρκείς εγκαταστάσεις και μέλη ΔΕΠ.

Επιθυμούμε την συμπαράσταση όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και των πολιτών της Λάρισας.

Ζητούμε την αναβάθμιση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όχι την εξαφάνιση του.
Ζητούμε να μας δοθεί η δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.