Δράση για την ενίσχυση του τουρισμού στους δήμους της Λάρισας

Με την επίσκεψη αποστολής από τη Σερβία για τη προβολή της πόλης της Λάρισας καθώς σημαντικών προορισμών του νομού αρχίζει μια σειρά δράσεων από τον Δήμο Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Στην προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Νταής συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η εκκίνηση της καμπάνιας γίνεται με τους Σέρβους που έρχονται στη Λάρισα και στην αποστολή θα είναι επικεφαλής η κα Σοφία Λαζαρίδου διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Σερβία και υπεύθυνη για τον τουρισμό στις χώρες Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, η οποία έχει συμβάλει στον σχεδιασμό της επίσκεψης αλλά και στην συγκρότηση της αποστολής. Η αποστολή είναι 11μελής και αποτελείται από δημοσιογράφους που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας και Tour Operators.

Για τη δράση και την επίσκεψη της αποστολής των Σέρβων ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πάνος Νταής ενημέρωσε με επιστολή που απέστειλε όλους τους Δημάρχους στην οποία σημειώνει: «H προσπάθεια που έχουμε καταβάλει μαζί με το Επιμελητήριο ως εκπροσώπου των παραγωγικών τάξεων της περιοχής και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ούτως ώστε στο πλαίσιο της προβολής της πόλης της Λάρισας και των υπόλοιπων περιοχών της ΠΕ Λάρισας, να συμβάλουμε στην ανάδειξη των αξιοθέατων και του μνημειακού αποθέματος καθώς και στην προώθηση των προϊόντων, ιδιαίτερα του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος ως τμήμα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στην συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής για την εκπόνηση, υλοποίηση ενεργειών, εκδηλώσεων, δράσεων και συμμετοχή σε προγράμματα, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών και των δημοτών των συμβαλλομένων δήμων μέσω μιας ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης ανάδειξης και προβολής των αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας γενικότερα της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου των τοπικών προϊόντων που αποτελούν μέρος της τοπικής και ιστορικής παράδοσης λογιζόμενη και αυτή ως μέρος του τουριστικού προϊόντος».

Ο κ. Νταής στην επιστολή του αναλύει τα οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη και αναφέρεται σε επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται κάθε χρόνο μεγάλη αύξηση των οργανωμένων διακοπών των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό λοιπόν στο τέλος αυτής της τουριστικής περιόδου, να προγραμματίζουμε τις δράσεις μας, με στόχο την ένταξη στα τουριστικά προγράμματα για το 2019 των νέων προορισμών και θεματικών εμπειριών της ΠΕ Λάρισας» επισημαίνει ο κ. Νταής.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.